- Gratis bezorgd vanaf 75,-
- Top restaurantkwaliteit
- Geselecteerd door topchefs
- Vandaag besteld = volgende werkdag bezorgd
Over dit product
-
De ossenhaas wordt gesneden uit de lende van het rund. Het is een lang smal stuk vlees dat zich bevind langs de ruggengraat. De reden dat dit vlees zo mals is, is omdat het afkomstig is van een spier die geen arbeid verricht. Dit zorgt ervoor dat het vlees weinig vet en bindweefsel heeft, waardoor de smaak vrij neutraal is.
Een hele ossenhaas bestaat uit een drie delen:- De kophaas
- Het middenstuk, chateaubriand, hier worden ook de tournedos uit gesneden
- De punt, wordt veelal gebruikt als ossenhaaspuntjes.
-
Merk King River Wagyu Steaks Heel Voeding 450 dagen graangevoerd Rassen Australisch Wagyu Rijping Wet aged -
Bereiding
30 min
Rare
48-53°C
Medium-rare
54-60°C
Medium
60-65°C
Voor de BBQ-bereiding raden we een reverse sear-methode aan. Volg deze eenvoudige stappen voor een perfect bereide Ossenhaas van de BBQ.
- Voorbereiding: Haal de Ossenhaas 1 uur voor het bereiden uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen en bestrooi aan alle kanten met zout.
- Reverse Sear: Verwarm de BBQ voor op indirecte hitte tot een temperatuur van 120°C. Plaats de Ossenhaas op de BBQ en sluit de deksel. Ga voor een kerntemperatuur van 46°C.
- Directe Hitte: Haal de Ossenhaas van de BBQ en verhoog de temperatuur van de BBQ naar 225°C. Leg het vlees direct op de grill en grill kort aan beide kanten (2 minuten per kant) tot een kerntemperatuur van 52°C is bereikt.
- Rusten voor het Aansnijden: Laat de Ossenhaas enkele minuten rusten voordat je deze aansnijdt.
*Voor de voor jouw perfect gaarhied raden wij aan een vleesthermometer te gebruiken om de kerntemperatuur te meten. De gewenste kerntemperatuur hangt namelijk af van de gewenste gaarheid van het vlees.
Bereiding
15 minuten
Rare
48-53°C
Medium-rare
54-60°C
Medium
60-65°C
Geniet van een perfect bereide Ossenhaas uit de pan met deze eenvoudige stappen.
- Voorbereiding: Haal de Ossenhaas 1 uur voor het bereiden uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen en bestrooi aan alle kanten met zout.
- Aanbraden in de Pan: Verhit braadboter in een pan op matig hoog vuur. Voeg de Ossenhaas toe aan de pan en braad deze rondom bruin in enkele minuten.
- Langzaam Braden: Zet het vuur laag en laat de Ossenhaas rustig braden tot de gewenste kerntemperatuur is bereikt. Draai het vlees af en toe om voor een gelijkmatige garing.
- Rusten voor het Aansnijden: Laat de Ossenhaas enkele minuten rusten voordat je deze aansnijdt.
*Voor de voor jouw perfect gaarhied raden wij aan een vleesthermometer te gebruiken om de kerntemperatuur te meten. De gewenste kerntemperatuur hangt namelijk af van de gewenste gaarheid van het vlees.
Bereiding
20 minuten
Rare
48-53°C
Medium-rare
54-60°C
Medium
60-65°C
Bereid de Ossenhaas tot in perfectie in de oven met deze eenvoudige stappen.
- Voorbereiding: Haal de Ossenhaas 1 uur voor het bereiden uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen en verwarm de oven voor op 150°C.
- Aanbraden in de pan: Verhit een goeie scheut braadboter in een koekenpan op matig hoog vuur. Bestrooi de Ossenhaas aan alle kanten met zout. Braad het vlees enkele minuten rondom aan, totdat het een mooie bruine kleur heeft.
- Ovenbereiding: Plaats de aangebraden Ossenhaas in een ovenschaal en voeg wat jus toe. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat de Ossenhaas braden tot de gewenste kerntemperatuur is bereikt.
- Rusten voor het aansnijden: Laat de Ossenhaas enkele minuten rusten voordat je deze aansnijdt.
*Voor de voor jouw perfect gaarhied raden wij aan een vleesthermometer te gebruiken om de kerntemperatuur te meten. De gewenste kerntemperatuur hangt namelijk af van de gewenste gaarheid van het vlees.
-
U plaatst een review over: King River Wagyu OssenhaasAlleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of maak een account aan
Dit exclusieve merk Wagyu-vlees is het resultaat van vijf generaties toewijding van de families Kemp en Rich, gevestigd in het noorden van Australië. Het King River Wagyu rundvlees wordt geproduceerd van runderen met een score van 8+ tot 9+, waardoor het tot de absolute top behoort. Kwaliteit doordrenkt met erfgoed Gegarandeerde kwaliteit Het pad naar perfectie Jouw weg naar culinaire verfijning
Bij King River Wagyu draait alles om kwaliteit. Elk stuk Wagyu-vlees dat wordt geleverd, draagt het stempel van de rijke erfenis van het voortdurende streven naar perfectie. De runderen worden met zorg en toewijding grootgebracht op de uitgestrekte velden van Queensland, waar ze vrij kunnen grazen en gedijen in de natuur.
Bij Beef Boutique streven we naar niets minder dan het allerbeste. Daarom voldoet King River Purebred Wagyu aan de strengste normen, vastgesteld door het MSA (Meat Standards Australia). Dit betekent dat elke hap King River Wagyu een garantie is voor uitzonderlijke kwaliteit en smaak.
De Purebred Wagyu runderen worden met zorg grootgebracht tot ze de optimale leeftijd en gewicht bereiken, voordat ze naar het feedlot gaan. Hier krijgen ze gedurende 450 dagen een voedingsregime van de hoogste kwaliteit, zorgvuldig samengesteld om hun natuurlijke smaak en textuur te versterken. Met als gevolg Wagyu rundvlees met een marbling score van 8+ tot 9+.
Ben je klaar om je smaakpapillen te verwennen met de ongeëvenaarde smaak van King River Purebred Wagyu? Ontdek vandaag nog ons assortiment en ervaar de perfectie die generaties lang is verfijnd.