The Black Ribeye grasgevoerd
- Gratis bezorgd vanaf 75,-
- Top restaurantkwaliteit
- Geselecteerd door topchefs
- Vandaag besteld = volgende werkdag bezorgd
Informatie
-
Kilo prijs 50 Merk The Black grasgevoerd Steaks Heel Voeding Gras gevoerd Rassen Black Angus Rijping Wet aged -
-
Bereiding
30 min
Rare
48-53°C
Medium-rare
54-60°C
Medium
60-65°C
Voor de BBQ-bereiding raden we een reverse sear-methode aan. Volg deze eenvoudige stappen voor een perfect bereide Ribeye van de BBQ.
- Voorbereiding: Haal de Ribeye 1 uur voor het bereiden uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen en bestrooi aan alle kanten met zout.
- Reverse Sear: Verwarm de BBQ voor op indirecte hitte tot een temperatuur van 120°C. Plaats de Ribeye op de BBQ en sluit de deksel. Ga voor een kerntemperatuur van 46°C.
- Directe Hitte: Haal de Ribeye van de BBQ en verhoog de temperatuur van de BBQ naar 225°C. Leg het vlees direct op de grill en grill kort aan beide kanten (2 minuten per kant) tot een kerntemperatuur van 52°C is bereikt.
- Rusten voor het Aansnijden: Laat de Ribeye enkele minuten rusten voordat je deze aansnijdt.
*Voor de voor jouw perfect gaarhied raden wij aan een vleesthermometer te gebruiken om de kerntemperatuur te meten. De gewenste kerntemperatuur hangt namelijk af van de gewenste gaarheid van het vlees.
Bereiding
15 minuten
Rare
48-53°C
Medium-rare
54-60°C
Medium
60-65°C
Geniet van een perfect bereide Ribeye uit de pan met deze eenvoudige stappen.
- Voorbereiding: Haal de Ribeye 1 uur voor het bereiden uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen en bestrooi aan alle kanten met zout.
- Aanbraden in de Pan: Verhit braadboter in een pan op matig hoog vuur. Voeg de Ribeye toe aan de pan en braad deze rondom bruin in enkele minuten.
- Langzaam Braden: Zet het vuur laag en laat de Ribeye rustig braden tot de gewenste kerntemperatuur is bereikt. Draai het vlees af en toe om voor een gelijkmatige garing.
- Rusten voor het Aansnijden: Laat de Ribeye enkele minuten rusten voordat je deze aansnijdt.
*Voor de voor jouw perfect gaarhied raden wij aan een vleesthermometer te gebruiken om de kerntemperatuur te meten. De gewenste kerntemperatuur hangt namelijk af van de gewenste gaarheid van het vlees.
Bereiding
20 minuten
Rare
48-53°C
Medium-rare
54-60°C
Medium
60-65°C
Bereid de Ribeye tot in perfectie in de oven met deze eenvoudige stappen.
- Voorbereiding: Haal de Ribeye 1 uur voor het bereiden uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen en verwarm de oven voor op 150°C.
- Aanbraden in de pan: Verhit een goeie scheut braadboter in een koekenpan op matig hoog vuur. Bestrooi de Ribeye aan alle kanten met zout. Braad het vlees enkele minuten rondom aan, totdat het een mooie bruine kleur heeft.
- Ovenbereiding: Plaats de aangebraden Ribeye in een ovenschaal en voeg wat jus toe. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat de Ribeye braden tot de gewenste kerntemperatuur is bereikt.
- Rusten voor het aansnijden: Laat de Ribeye enkele minuten rusten voordat je deze aansnijdt.
*Voor de voor jouw perfect gaarhied raden wij aan een vleesthermometer te gebruiken om de kerntemperatuur te meten. De gewenste kerntemperatuur hangt namelijk af van de gewenste gaarheid van het vlees.
-
U plaatst een review over: The Black Ribeye grasgevoerdAlleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of maak een account aan
The Black Ribeye grasgevoerd
De Ribeye wordt gesneden uit de rib van het rund tussen de zesde en twaalfde rib. Deze zitten aan de voorkant van de rug, tussen de lende en de schouder. Omdat de ribben nauwelijks tot niet in beweging komen, ontstaat er in de loop van tijd veel vet. Dit wordt intramusculair vet genoemd en zorgt voor mooie marmering. Hierdoor staat de Ribeye bekend als een van de meest malse en smaakvolle delen van het rund.