UMI Tri-Tip
- Gratis bezorgd vanaf 75,-
- Top restaurantkwaliteit
- Geselecteerd door topchefs
- Vandaag besteld = volgende werkdag bezorgd
Informatie
-
Kilo prijs 29,50 Merk UMI Steaks Heel Voeding 200 dagen graangevoerd Rassen Black Angus Rijping Wet aged -
Welkom bij Beef Boutique, waar we met trots een van de meest exclusieve vleeslijnen presenteren: UMI. Slechts een handvol runderen voldoet aan de strenge eis van een minimale marmeringscore van 5, wat UMI onderscheidt als het neusje van de zalm op het gebied van rundvlees. Tijdens de productie van de verschillende delen wordt er met precisie geselecteerd om alleen de allerbeste kwaliteit onze klanten te bieden.
Uruguay, het land van overvloedig vee en natuurpracht
UMI komt rechtstreeks uit Uruguay, gelegen in het zuidoosten van Zuid-Amerika, Uruguay herbergt ongeveer vier keer meer vee dan mensen. Met uitgestrekte natuur en velden hebben de inwoners van Uruguay een diepgaand begrip van veehouderij. Een opvallend feit is dat Uruguay het enige land ter wereld is met 100% traceerbaar vee. Met UMI weten we precies waar ons vlees vandaan komt, en we zijn er trots op dat we deze transparantie met onze klanten kunnen delen.Het geheim van UMI: graangevoerd en stressvrij
Wat maakt UMI zo buitengewoon? Het begint met het dieet. De runderen die UMI produceren, genieten jarenlang van een stressvrij leven in de open velden van Uruguay, waar ze vrij grazen op natuurlijke wijze. Het graandieet van 200 dagen voordat het vlees wordt geoogst, geeft het een unieke smaak en malsheid. Hierbij komt dat de runderen hormoonvrij zijn en geen antibiotica krijgen. Met een indrukwekkende leefruimte van 10.000 m2 per dier, kun je gerust zeggen dat deze runderen een welvarend en respectvol leven hebben gehad.Umi - De 'Art Of Beef'
UMI, de parel van Uruguay, wordt slechts geproduceerd door een select aantal runderen met een minimale marmeringscore van 5+. Bij UMI is perfectie de norm, en alleen het beste van het beste maakt deel uit van deze uitzonderlijke vleeslijn. Tijdens het productieproces worden enkel de meest hoogwaardige delen zorgvuldig geselecteerd. UMI wordt niet zomaar 'Art Of Beef' genoemd; het is een ware kunstvormProef de kunst van UMI bij Beef Boutique
Bestel snel en ontdek waarom UMI de nieuwe standaard zet voor premium rundvlees. Proef de trots van Uruguay met Beef Boutique's UMI - de 'Art Of Beef'.Beef Boutique, waar kwaliteit en passie samenkomen
Bij Beef Boutique zijn we toegewijd aan het leveren van de hoogste kwaliteit en het delen van onze passie voor voortreffelijk rundvlees. Ontdek de perfectie van UMI en maak je volgende culinaire ervaring onvergetelijk met Beef Boutique. -
Bereiding
45 min
Rare
48-53°C
Medium-rare
54-60°C
Medium
60-65°C
Voor de BBQ-bereiding raden we een reverse sear-methode aan. Volg deze eenvoudige stappen voor een perfect bereide Tri-Tip van de BBQ.
- Voorbereiding: Haal de Tri-Tip 1 uur voor het bereiden uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen en bestrooi aan alle kanten met zout.
- Reverse Sear: Verwarm de BBQ voor op indirecte hitte tot een temperatuur van 120°C. Plaats de Tri-Tip op de BBQ en sluit de deksel. Ga voor een kerntemperatuur van 50°C.
- Directe Hitte: Haal de Tri-Tip van de BBQ en verhoog de temperatuur van de BBQ naar 225°C. Leg het vlees direct op de grill en grill kort aan beide kanten (2 minuten per kant) tot een kerntemperatuur van 54°C is bereikt.
- Rusten voor het Aansnijden: Laat de Tri-Tip enkele minuten rusten voordat je deze aansnijdt.
*Voor de voor jouw perfect gaarhied raden wij aan een vleesthermometer te gebruiken om de kerntemperatuur te meten. De gewenste kerntemperatuur hangt namelijk af van de gewenste gaarheid van het vlees.
Bereiding
45 minuten
Rare
48-53°C
Medium-rare
54-60°C
Medium
60-65°C
Bereid de Tri-Tip tot in perfectie in de oven met deze eenvoudige stappen.
- Voorbereiding: Haal de Tri-Tip 1 uur voor het bereiden uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen en verwarm de oven voor op 150°C.
- Aanbraden in de pan: Verhit een goeie scheut braadboter in een koekenpan op matig hoog vuur. Bestrooi de Tri-Tip aan alle kanten met zout. Braad het vlees enkele minuten rondom aan, totdat het een mooie bruine kleur heeft.
- Ovenbereiding: Plaats de aangebraden Tri-Tip in een ovenschaal en voeg wat jus toe. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat de Tri-Tip braden tot de gewenste kerntemperatuur is bereikt.
- Rusten voor het aansnijden: Laat de Tri-Tip enkele minuten rusten voordat je deze aansnijdt.
*Voor de voor jouw perfect gaarhied raden wij aan een vleesthermometer te gebruiken om de kerntemperatuur te meten. De gewenste kerntemperatuur hangt namelijk af van de gewenste gaarheid van het vlees.
-
U plaatst een review over: UMI Tri-TipAlleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of maak een account aan
UMI Tri-Tip
De Tri-Tip wordt gesneden uit de onderkant van de dikke lende van het rund en dankt zijn naam aan de driehoekige vorm, het wordt ook wel het ezeltje of liesstuk genoemd. Het is echt werkvlees, de structuur is steviger dan spieren die weinig hoeven te werken en heeft daardoor een sterke, diepe smaak. Er zit een vetkap op de Tri Tip. Deze kun je het best laten zitten want het geeft smaak af.