- Gratis bezorgd vanaf 75,-
- Top restaurantkwaliteit
- Geselecteerd door topchefs
- Vandaag besteld = volgende werkdag bezorgd
Over dit product
-
De Bavette (rode halve maan) wordt gesneden uit de vang van het rund, het deel dat van de borst naar de bil loopt. De Bavette is een langwerpig stuk vlees en wordt vaak ‘werkvlees’ genoemd. Uit de vang worden drie steaks gesneden: De Bavette, de Flank Steak en de Inside Skirt. De hier gelegen spieren bewegen relatief veel waardoor het vlees vrij hard en stug is en dwars op de draad gesneden moet worden. In Nederland worden de Flank Steak vaak als ‘Bavette’ verkocht. Maar het zijn duidelijk twee verschillende delen. Dat ze als een verkocht worden komt omdat ze in de vang tegen elkaar aan zitten en er in Frankrijk gesproken wordt van een Bavette du Aloyau (Flanksteak) en Bavette du Flanche (Bavette).
-
Kilo prijs 43 Merk Taurus Gold Steaks Heel Voeding 200 dagen graangevoerd Rassen Hereford/Black Angus Rijping Wet aged -
Bereiding
40 min
Rare
48-53°C
Medium-rare
54-60°C
Medium
60-65°C
Voor de BBQ-bereiding raden we een reverse sear-methode aan. Volg deze eenvoudige stappen voor een perfect bereide Bavette van de BBQ.
- Voorbereiding: Haal de Bavette 1 uur voor het bereiden uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen en bestrooi aan alle kanten met zout.
- Reverse Sear: Verwarm de BBQ voor op indirecte hitte tot een temperatuur van 120°C. Plaats de Bavette op de BBQ en sluit de deksel. Ga voor een kerntemperatuur van 50°C.
- Directe Hitte: Haal de Bavette van de BBQ en verhoog de temperatuur van de BBQ naar 225°C. Leg het vlees direct op de grill en grill kort aan beide kanten (2 minuten per kant) tot een kerntemperatuur van 54°C is bereikt.
- Rusten voor het Aansnijden: Laat de Bavette enkele minuten rusten voordat je deze aansnijdt.
*Voor de voor jouw perfect gaarhied raden wij aan een vleesthermometer te gebruiken om de kerntemperatuur te meten. De gewenste kerntemperatuur hangt namelijk af van de gewenste gaarheid van het vlees.
Bereiding
20 minuten
Rare
48-53°C
Medium-rare
54-60°C
Medium
60-65°C
Geniet van een perfect bereide Bavette uit de pan met deze eenvoudige stappen.
- Voorbereiding: Haal de Bavette 1 uur voor het bereiden uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen en bestrooi aan alle kanten met zout.
- Aanbraden in de Pan: Verhit braadboter of olie in een pan op matig hoog vuur. Voeg de Bavette toe aan de pan en braad deze rondom bruin in enkele minuten.
- Langzaam Braden: Zet het vuur laag en laat de Bavette rustig braden tot de gewenste kerntemperatuur is bereikt. Draai het vlees af en toe om voor een gelijkmatige garing.
- Rusten voor het Aansnijden: Laat de Bavette enkele minuten rusten voordat je deze aansnijdt.
*Voor de voor jouw perfect gaarhied raden wij aan een vleesthermometer te gebruiken om de kerntemperatuur te meten. De gewenste kerntemperatuur hangt namelijk af van de gewenste gaarheid van het vlees.
Bereiding
20 minuten
Rare
48-53°C
Medium-rare
54-60°C
Medium
60-65°C
Bereid de Bavette tot in perfectie in de oven met deze eenvoudige stappen.
- Voorbereiding: Haal de Bavette 1 uur voor het bereiden uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen en verwarm de oven voor op 150°C.
- Aanbraden in de pan: Verhit een goeie scheut braadboter in een koekenpan op matig hoog vuur. Bestrooi de Bavette aan alle kanten met zout. Braad het vlees enkele minuten rondom aan, totdat het een mooie bruine kleur heeft.
- Ovenbereiding: Plaats de aangebraden Bavette in een ovenschaal en voeg wat jus toe. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat de Bavette braden tot de gewenste kerntemperatuur is bereikt.
- Rusten voor het aansnijden: Laat de Bavette enkele minuten rusten voordat je deze aansnijdt.
*Voor de voor jouw perfect gaarhied raden wij aan een vleesthermometer te gebruiken om de kerntemperatuur te meten. De gewenste kerntemperatuur hangt namelijk af van de gewenste gaarheid van het vlees.
-
U plaatst een review over: Taurus Gold BavetteAlleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of maak een account aan
Een meesterlijke creatie van 200 dagen graangevoerd Hereford/Angus-rundvee uit de open velden van Uruguay. Hier, ver weg van de stress en volledig vrij van hormonen en antibiotica, gedijen de Taurus Gold runderen in een oase van rust en welzijn. Taurus Gold, de kunst van perfectie Uruguay, het land van unieke traceerbaarheid De superieure smaak van Taurus Gold Ontdek de luxe van Taurus Gold
Onze toewijding aan dierenwelzijn gaat verder dan woorden. Met een indrukwekkende leefruimte van 10.000 m2 per dier bieden we onze runderen niet alleen een goed leven, maar ook een ruimte om vrij te grazen en te gedijen. In het hart van Uruguay genieten ze van een leven dat hun natuurlijke gedrag ondersteunt, wat resulteert in vlees van ongekende kwaliteit.
Wat Taurus Gold nog opmerkelijker maakt, is dat Uruguay het enige land ter wereld is dat 100% traceerbaar vee heeft. Bij Beef Boutique geloven we in transparantie, en met Taurus Gold is dat precies wat je krijgt. Van 'Farm to Fork', volledig traceerbaar, zodat je met een gerust hart kunt genieten van de kwaliteit op je bord.
Wat Taurus Gold onderscheidt, is niet alleen de levenskwaliteit van onze runderen, maar ook de ongeëvenaarde smaak die het vlees karakteriseert. Onze runderen worden met zorg grootgebracht, wat resulteert in vlees van topkwaliteit. De combinatie van een graan gevoerd dieet en een goed leven creëert een uniek smaakprofiel.
Klaar om de verfijnde smaak van Taurus Gold te ervaren? Bestel snel en breng de unieke, traceerbare smaak van deze geweldige Hereford/Angus runderen naar jouw tafel.