Over dit product
-
De Flanksteak (vinkenlap) wordt gesneden uit de vang van het rund. De vang van een rund is het onderste deel van de rund, tussen bil en borst. Door de ligging van dit stuk vlees heeft het een intense smaak en een stevige textuur. Uit de vang worden drie steaks gesneden: de Bavette, de Flank Steak en de Inside Skirt. De hier gelegen spieren bewegen relatief veel waardoor het vlees vrij hard en stug is en dwars op de draad gesneden dient te worden. In Nederland wordt de Flank Steak vaak als ‘Bavette’ verkocht. Maar het zijn duidelijk twee verschillende delen. Dat ze als één verkocht worden komt doordat ze in de vang tegen elkaar aan zitten. In Frankrijk wordt er gesproken van een bavette d'aloyau (Bavette) en bavette de flanché (Flank Steak).
-
Kilo prijs 39,50 Merk UMI Steaks Heel Voeding 200 dagen graangevoerd Rassen Black Angus Rijping Wet aged -
Bereiding
10 min
Rare
48-53°C
Medium-rare
54-60°C
Medium
60-65°C
Voor de BBQ-bereiding raden we direct grillen aan. Volg deze eenvoudige stappen voor een perfect bereide Flank Steak van de BBQ.
- Voorbereiding: Haal de Flank Steak 1 uur voor het bereiden uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen en bestrooi aan alle kanten met zout.
- Direct Grillen: Verwarm de BBQ voor op directe hitte tot een temperatuur van 225°C. Leg de Flank Steak direct op de grill en grill kort (3 minuten per kant) aan beide zijden tot een kerntemperatuur van 52°C is bereikt.
- Rusten voor het Aansnijden: Laat de Flank Steak enkele minuten rusten voordat je deze aansnijdt.
*Voor de voor jouw perfect gaarhied raden wij aan een vleesthermometer te gebruiken om de kerntemperatuur te meten. De gewenste kerntemperatuur hangt namelijk af van de gewenste gaarheid van het vlees.
Bereiding
10 minuten
Rare
48-53°C
Medium-rare
54-60°C
Medium
60-65°C
Geniet van een perfect bereide Flank Steak uit de pan met deze eenvoudige stappen.
- Voorbereiding: Haal de Flank Steak 1 uur voor het bereiden uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen en bestrooi aan alle kanten met zout.
- Verhitten van de Pan: Voeg olie of boter toe aan de pan en verwarm deze op hoog vuur.
- Grillen: Plaats de Flank Steak in de hete pan en grill beide kanten van het vlees gedurende 3 tot 4 minuten, afhankelijk van de gewenste kerntemperatuur.
- Rusten voor het Aansnijden: Laat de Flank Steak enkele minuten rusten voordat je deze aansnijdt.
*Voor de voor jouw perfect gaarhied raden wij aan een vleesthermometer te gebruiken om de kerntemperatuur te meten. De gewenste kerntemperatuur hangt namelijk af van de gewenste gaarheid van het vlees.
-
U plaatst een review over: UMI Flank SteakAlleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of maak een account aan
Slechts een handvol runderen voldoet aan de strenge eis van een minimale marmeringscore van 5, wat UMI onderscheidt als het neusje van de zalm op het gebied van rundvlees. Tijdens de productie van de verschillende delen wordt er met precisie geselecteerd om alleen de allerbeste kwaliteit aan onze klanten te bieden. Uruguay, het land van overvloedig vee en natuurpracht Het geheim van UMI: graangevoerd en stressvrij Umi - De 'Art Of Beef' Proef de kunst van UMI bij Beef Boutique
UMI komt rechtstreeks uit Uruguay, gelegen in het zuidoosten van Zuid-Amerika, Uruguay herbergt ongeveer vier keer meer vee dan mensen. Met uitgestrekte natuur en velden hebben de inwoners van Uruguay een diepgaand begrip van veehouderij. Een opvallend feit is dat Uruguay het enige land ter wereld is met 100% traceerbaar vee. Met UMI weten we precies waar ons vlees vandaan komt, en we zijn er trots op dat we deze transparantie met onze klanten kunnen delen.
Wat maakt UMI zo buitengewoon? Het begint met het dieet. De runderen die UMI produceren, genieten jarenlang van een stressvrij leven in de open velden van Uruguay, waar ze vrij grazen op natuurlijke wijze. Het graandieet van 200 dagen voordat het vlees wordt geoogst, geeft het een unieke smaak en malsheid. Hierbij komt dat de runderen hormoonvrij zijn en geen antibiotica krijgen. Met een indrukwekkende leefruimte van 10.000 m2 per dier.
UMI, de parel van Uruguay, wordt slechts geproduceerd door een select aantal runderen met een minimale marmeringscore van 5+. Bij UMI is perfectie de norm, en alleen het beste van het beste maakt deel uit van deze uitzonderlijke vleeslijn. Tijdens het productieproces worden enkel de meest hoogwaardige delen zorgvuldig geselecteerd. UMI wordt niet zomaar 'Art Of Beef' genoemd; het is een ware kunstvorm
Bestel snel en ontdek waarom UMI de nieuwe standaard zet voor premium rundvlees. Proef de trots van Uruguay met Beef Boutique's UMI - de 'Art Of Beef'.
Bij Beef Boutique zijn we toegewijd aan het leveren van de hoogste kwaliteit en het delen van onze passie voor voortreffelijk rundvlees. Ontdek de perfectie van UMI en maak je volgende culinaire ervaring onvergetelijk met Beef Boutique.