- Gratis bezorgd vanaf 75,-
- Top restaurantkwaliteit
- Geselecteerd door topchefs
- Vandaag besteld = volgende werkdag bezorgd
Over dit product
-
De ossenhaas wordt gesneden uit de lende van het rund. Het is een lang smal stuk vlees dat zich bevind langs de ruggengraat. De reden dat dit vlees zo mals is, is omdat het afkomstig is van een spier die geen arbeid verricht. Dit zorgt ervoor dat het vlees weinig vet en bindweefsel heeft, waardoor de smaak vrij neutraal is.
Een hele ossenhaas bestaat uit een drie delen:- De kophaas.
- Het middenstuk, chateaubriand, hier worden ook de tournedos uit gesneden.
- De punt, wordt veelal gebruikt als ossenhaaspuntjes.
-
Kilo prijs 62,95 Merk The Black grasgevoerd Steaks Heel Voeding Gras gevoerd Rassen Black Angus Rijping Wet aged -
Bereiding
30 min
Rare
48-53°C
Medium-rare
54-60°C
Medium
60-65°C
Voor de BBQ-bereiding raden we een reverse sear-methode aan. Volg deze eenvoudige stappen voor een perfect bereide Ossenhaas van de BBQ.
- Voorbereiding: Haal de Ossenhaas 1 uur voor het bereiden uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen en bestrooi aan alle kanten met zout.
- Reverse Sear: Verwarm de BBQ voor op indirecte hitte tot een temperatuur van 120°C. Plaats de Ossenhaas op de BBQ en sluit de deksel. Ga voor een kerntemperatuur van 46°C.
- Directe Hitte: Haal de Ossenhaas van de BBQ en verhoog de temperatuur van de BBQ naar 225°C. Leg het vlees direct op de grill en grill kort aan beide kanten (2 minuten per kant) tot een kerntemperatuur van 52°C is bereikt.
- Rusten voor het Aansnijden: Laat de Ossenhaas enkele minuten rusten voordat je deze aansnijdt.
*Voor de voor jouw perfect gaarhied raden wij aan een vleesthermometer te gebruiken om de kerntemperatuur te meten. De gewenste kerntemperatuur hangt namelijk af van de gewenste gaarheid van het vlees.
Bereiding
15 minuten
Rare
48-53°C
Medium-rare
54-60°C
Medium
60-65°C
Geniet van een perfect bereide Ossenhaas uit de pan met deze eenvoudige stappen.
- Voorbereiding: Haal de Ossenhaas 1 uur voor het bereiden uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen en bestrooi aan alle kanten met zout.
- Aanbraden in de Pan: Verhit braadboter in een pan op matig hoog vuur. Voeg de Ossenhaas toe aan de pan en braad deze rondom bruin in enkele minuten.
- Langzaam Braden: Zet het vuur laag en laat de Ossenhaas rustig braden tot de gewenste kerntemperatuur is bereikt. Draai het vlees af en toe om voor een gelijkmatige garing.
- Rusten voor het Aansnijden: Laat de Ossenhaas enkele minuten rusten voordat je deze aansnijdt.
*Voor de voor jouw perfect gaarhied raden wij aan een vleesthermometer te gebruiken om de kerntemperatuur te meten. De gewenste kerntemperatuur hangt namelijk af van de gewenste gaarheid van het vlees.
Bereiding
20 minuten
Rare
48-53°C
Medium-rare
54-60°C
Medium
60-65°C
Bereid de Ossenhaas tot in perfectie in de oven met deze eenvoudige stappen.
- Voorbereiding: Haal de Ossenhaas 1 uur voor het bereiden uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen en verwarm de oven voor op 150°C.
- Aanbraden in de pan: Verhit een goeie scheut braadboter in een koekenpan op matig hoog vuur. Bestrooi de Ossenhaas aan alle kanten met zout. Braad het vlees enkele minuten rondom aan, totdat het een mooie bruine kleur heeft.
- Ovenbereiding: Plaats de aangebraden Ossenhaas in een ovenschaal en voeg wat jus toe. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat de Ossenhaas braden tot de gewenste kerntemperatuur is bereikt.
- Rusten voor het aansnijden: Laat de Ossenhaas enkele minuten rusten voordat je deze aansnijdt.
*Voor de voor jouw perfect gaarhied raden wij aan een vleesthermometer te gebruiken om de kerntemperatuur te meten. De gewenste kerntemperatuur hangt namelijk af van de gewenste gaarheid van het vlees.
-
U plaatst een review over: The Black Ossenhaas grasgevoerdAlleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of maak een account aan
Ontdek waarom ons gras gevoerd rundvlees dé keuze is voor sporters, carnivoren en liefhebbers. Een reis naar perfectie Grazen in vrijheid, grootgebracht met zorg Volledig traceerbaar: van boerderij tot bord Proef de unieke smaak van The Black grasgevoerd
Wat maakt The Black grasgevoerd zo speciaal? Het begint allemaal bij onze toewijding aan kwaliteit. Onze Black Angus runderen worden met zorg grootgebracht op de uitgestrekte velden van Uruguay.
Onze runderen grazen vrij op weidse graslanden, waar ze zich voeden met het beste wat moeder natuur te bieden heeft. Met 10.000 m2 leefruimte per dier en volledig gras gevoerd, bieden ze vlees van uitzonderlijke kwaliteit en smaak. Geen stress, geen hormonen, alleen puur en mals vlees zoals het bedoeld is.
Bij Beef Boutique geloven we in transparantie. Elk stuk vlees van The Black grasgevoerd is volledig traceerbaar, zodat je precies weet waar jouw vlees vandaan komt en hoe het met liefde is grootgebracht. We streven naar een verantwoorde benadering van veeteelt, waar respect voor dier en natuur voorop staat.
Ben je klaar om de verfijnde smaak van The Black grasgevoerd te ervaren? Bestel nu en breng de unieke, traceerbare smaak van 100% geselecteerde gras gevoerde Black Angus runderen naar jouw tafel. Bij Beef Boutique streven we naar perfectie, en met The Black grasgevoerd zetten we een nieuwe standaard in gras gevoerd rundvlees. Voel de passie, proef de kwaliteit en ervaar de ongeëvenaarde smaak van The Black grasgevoerd.