Ribeye met Koreaanse mop saus en shiso

Benodigdheden:

  • Hete BBQ voor direct grillen

Ribeye voorbereiden:

  • Bestrooi de Ribeye royaal met zeezout.
  • Laat de ribeye ongeveer 30 minuten op kamertemperatuur staan.
  • Veeg het vocht dat vrijkomt van de Ribeye af.

Ribeye grillen:

  • Grill de Ribeye op een hete BBQ van ongeveer 225°C tot er een mooie korst ontstaat.
  • Draai het vlees om en bestrijk deze kant met de mop saus.
  • Bij een kerntemperatuur van 48°C, draai je de Ribeye om en bestrijk je de andere kant met de saus.
  • Blijf de Ribeye draaien en moppen tot je een interne temperatuur van 52°C hebt bereikt.

Ribeye laten rusten:

  • Haal de Ribeye van de BBQ en laat het rusten.
  • Voeg het vocht van het vlees bij de mop saus en meng goed door.

Ingrediënten Ribeye:


Koreaanse mop saus voorbereiden:

  • Meng alle ingrediënten voor de mop saus in een kom.
  • Laat de saus minstens 1 uur staan om de smaken te laten mengen.

Ingrediënten mop saus:

  • 5 eetlepels kimchi sap
  • 1 eetlepel gochujang chili pasta
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel donkere miso
  • 2 eetlepels sesamolie

Serveren:

  • Snijd de Ribeye in plakjes.
  • Serveer het gesneden vlees in een shiso blaadje.
  • Dip het vlees in de saus en eet het in één keer op.
  • Voeg eventueel wat kimchi toe voor extra smaak.
Delen:
chevron-left Vorig artikel

Ribeye met geroosterde groenten, hasselback aardappelen en chimichurri

Volgend artikel chevron-right

Entrecote met cantharel pasta