Ribeye met Koreaanse mop saus en shiso
Benodigdheden:
- Hete BBQ voor direct grillen
Ribeye voorbereiden:
- Bestrooi de Ribeye royaal met zeezout.
- Laat de ribeye ongeveer 30 minuten op kamertemperatuur staan.
- Veeg het vocht dat vrijkomt van de Ribeye af.
Ribeye grillen:
- Grill de Ribeye op een hete BBQ van ongeveer 225°C tot er een mooie korst ontstaat.
- Draai het vlees om en bestrijk deze kant met de mop saus.
- Bij een kerntemperatuur van 48°C, draai je de Ribeye om en bestrijk je de andere kant met de saus.
- Blijf de Ribeye draaien en moppen tot je een interne temperatuur van 52°C hebt bereikt.
Ribeye laten rusten:
- Haal de Ribeye van de BBQ en laat het rusten.
- Voeg het vocht van het vlees bij de mop saus en meng goed door.
Ingrediënten Ribeye:
- Ribeye
- Zeezout
- Zwarte peper
Koreaanse mop saus voorbereiden:
- Meng alle ingrediënten voor de mop saus in een kom.
- Laat de saus minstens 1 uur staan om de smaken te laten mengen.
Ingrediënten mop saus:
- 5 eetlepels kimchi sap
- 1 eetlepel gochujang chili pasta
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel donkere miso
- 2 eetlepels sesamolie
Serveren:
- Snijd de Ribeye in plakjes.
- Serveer het gesneden vlees in een shiso blaadje.
- Dip het vlees in de saus en eet het in één keer op.
- Voeg eventueel wat kimchi toe voor extra smaak.