Plancha Côte de Boeuf met Beenmerg Boter
Benodigdheden:
- BBQ of fornuis met een gietijzeren plancha (of een skillet)
Côte de Boeuf:
- Verwarm de BBQ tot 200°C voor direct grillen.
- Bestrooi de Côte de Boeuf royaal met zeezout.
- Doe wat vet op de plancha (bij voorkeur het vet van de Côte de Boeuf zelf).
- Zodra de plancha heet is, leg de Côte de Boeuf op de plancha en druk goed aan.
- Gebruik eventueel een gietijzeren braadgewicht om zoveel mogelijk contact te houden met de plancha.
- Zodra je een mooie korst hebt, draai je de Côte de Boeuf om, creeër hier dezelfde mooie korst.
- Gebruik nu je thermometer om de kerntemperatuur te controleren. Haal het vlees van de plancha bij 52/54°C.
- Zodra de Côte de Boeuf op de juiste temperatuur is, leg je deze op een warme houten plank en laat je het minstens 10 minuten rusten (rusten kan ook in een oven die niet heet is).
Ingrediënten Côte de Boeuf:
- 1 Côte de Boeuf steak
- Zeezout
Beenmerg boter:
- Bereid de boter een dag van tevoren.
- Rooster een bot met beenmerg in de oven of BBQ totdat deze mooi bruin is en het beenmerg uit het bot glijdt.
- Rooster wat knoflook totdat je deze kunt uitknijpen.
- Pak een schaal en doe daar roomboter in (op kamertemperatuur) en mix dit met het beenmerg en de geroosterde knoflook.
Ingrediënten beenmerg boter:
- 100 gram roomboter
- 50 gram beenmerg
- 2 knoflooktenen (geperst)
Serveren:
- Doe een klont van de boter op het rustende vlees en leg hierboven op een klein kooltje zodat het geheel smelt over het vlees. De geur en smaak zijn geweldig!
- Snijd de Côte de Boeuf en serveer met meer boter en chimichurri.