Brisket
Benodigdheden:
- BBQ voor indirecte hitte
- Butcher paper
Brisket trimmen:
- Trim de Brisket om overtollig vet te verwijderen.
Kruidenmengsel voorbereiden:
- Meng de gemalen zwarte peper, grof zeezout, en knoflookpoeder.
- Strooi het mengsel gelijkmatig over de Brisket, inclusief de randen.
BBQ voorbereiden:
- Steek de BBQ aan en verwarm tot 110°C voor indirect grillen.
- Verdeel de hickory hout blokjes tussen de houtskool.
Brisket roken:
- Leg de Brisket met de vetkant naar boven op het rooster.
- Sluit de BBQ en rook de Brisket tot een kerntemperatuur van 85°C (ongeveer 6 à 7,5 uur).
Brisket inpakken:
- Pak de Brisket in butcher paper in.
- Leg de ingepakte Brisket terug op de BBQ en gaar verder tot een kerntemperatuur van 95°C (ongeveer 7 uur).
Brisket laten rusten:
- Laat de Brisket ingepakt rusten tot de kerntemperatuur is gezakt naar 85°C.
- Plaats de Brisket in een koelbox en laat verder rusten tot een kerntemperatuur van 65°C is bereikt (ongeveer 2,5 uur).
Ingrediënten Brisket:
- 1 Brisket
- 30 gram grof gemalen zwarte peper
- 30 gram zeezout
- 5 gram knoflookpoeder
- 3 hickory hout blokjes