Denver Steak sandwich met gegrilde paprika en knoflook-Parmezaan saus
Benodigdheden:
- BBQ voor directe en indirecte hitte
- Plancha of skillet
Denver Steak:
- Zout de Denver Steak en zet weg.
- Steek de BBQ aan en leg de puntpaprika's op de gloeiende houtskool. Draai elke 2 minuten tot ze rondom zwart geblakerd zijn.
- Leg de paprika’s in een schaal, dek af met plasticfolie en laat 10 minuten staan.
- Verwijder de velletjes, stelen en zaadjes van de paprika’s.
- Grill de Denver Steak rondom.
- Grill of bak daarna de champignons.
- Bouw de BBQ om naar indirect en gaar de Denver Steak tot een kerntemperatuur van 54°C. Laat vervolgens rusten tot 59°C.
Ingrediënten Denver Steak sandwich:
- Denver Steak
- 2 grote zuurdesem bollen
- Kruidenboter
- 2 puntpaprika’s
- Rucola
- 8-10 kastanjechampignons, in plakjes
Knoflook Parmezaan saus:
- Snij de bovenkant van de bol knoflook af, besprenkel met olijfolie, zout en peper, en pak in aluminiumfolie in. Pof het pakketje op de BBQ naast het vlees.
- Meng de overige ingrediënten en knijp de zacht geworden knoflook uit in de saus.
Ingrediënten knoflook Parmezaan saus:
- 25 gram Parmezaan
- 115 gram mayonaise
- 20 ml appelazijn
- Zout en peper naar smaak
- 1 bol knoflook, geroosterd
- 1/2 tl gedroogde basilicum
- 1/2 tl gram gedroogde oregano
- Sap van 1/2 limoen
- Suiker naar smaak
Sandwich samenstellen:
- Snij de bollen open, besmeer met kruidenboter en grill kort op de ingesmeerde kant.
- Smeer de onderkant van de bollen royaal in met knoflook-parmezaan saus en doe de rucola erop.
- Snij de gegrilde paprika in repen.
- Snij de steak in plakken en leg op de rucola. Top af met gebakken champignons, gegrilde paprika en knoflook-parmezaan saus.
- Doe de bovenkant van de bollen erop en snij doormidden.