Denver Steak sandwich met gegrilde paprika en knoflook-Parmezaan saus

Benodigdheden:

  • BBQ voor directe en indirecte hitte 
  • Plancha of skillet

Denver Steak:

  • Zout de Denver Steak en zet weg.
  • Steek de BBQ aan en leg de puntpaprika's op de gloeiende houtskool. Draai elke 2 minuten tot ze rondom zwart geblakerd zijn.
  • Leg de paprika’s in een schaal, dek af met plasticfolie en laat 10 minuten staan.
  • Verwijder de velletjes, stelen en zaadjes van de paprika’s.
  • Grill de Denver Steak rondom.
  • Grill of bak daarna de champignons.
  • Bouw de BBQ om naar indirect en gaar de Denver Steak tot een kerntemperatuur van 54°C. Laat vervolgens rusten tot 59°C.

Ingrediënten Denver Steak sandwich:

  • Denver Steak
  • 2 grote zuurdesem bollen
  • Kruidenboter
  • 2 puntpaprika’s
  • Rucola
  • 8-10 kastanjechampignons, in plakjes

Knoflook Parmezaan saus:

  • Snij de bovenkant van de bol knoflook af, besprenkel met olijfolie, zout en peper, en pak in aluminiumfolie in. Pof het pakketje op de BBQ naast het vlees.
  • Meng de overige ingrediënten en knijp de zacht geworden knoflook uit in de saus.

Ingrediënten knoflook Parmezaan saus:

  • 25 gram Parmezaan
  • 115 gram mayonaise
  • 20 ml appelazijn
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 bol knoflook, geroosterd
  • 1/2 tl gedroogde basilicum
  • 1/2 tl gram gedroogde oregano
  • Sap van 1/2 limoen
  • Suiker naar smaak

Sandwich samenstellen:

  • Snij de bollen open, besmeer met kruidenboter en grill kort op de ingesmeerde kant.
  • Smeer de onderkant van de bollen royaal in met knoflook-parmezaan saus en doe de rucola erop.
  • Snij de gegrilde paprika in repen.
  • Snij de steak in plakken en leg op de rucola. Top af met gebakken champignons, gegrilde paprika en knoflook-parmezaan saus.
  • Doe de bovenkant van de bollen erop en snij doormidden.

Delen:
chevron-left Vorig artikel

Ribeye met geroosterde groenten, hasselback aardappelen en chimichurri

Volgend artikel chevron-right

Gegrilde Entrecotes met mediterrane BBQ boter