Gegrilde Entrecotes met mediterrane BBQ boter

Benodigdheden:

  • BBQ voor directe hitte
  • Gietijzeren grillroosters
  • Keukenmachine
  • Plastic folie of bakpapier

Entrecotes:

  • Steek de BBQ aan en verhit tot 250°C.
  • Haal de Entrecotes uit de koelkast, bestrooi met zout en peper en laat een halfuur staan.
  • Grill de Entrecotes aan beide kanten tot een kerntemperatuur van 49/50°C en laat rusten tot 55/56°C.

Ingrediënten Entrecotes:

  • 4 Entrecotes
  • Zout en peper

BBQ boter:

  • Laat de artisjokken uitlekken en draai glad in de keukenmachine.
  • Meng dit door de zachte boter met de rest van de ingrediënten en breng op smaak.
  • Rol de boter strak op in plastic folie of bakpapier en zet in de koelkast.

Ingrediënten BBQ boter:

  • 250 gram roomboter, kamertemperatuur
  • 50 gram zwarte olijven, fijngesneden
  • 60 gram zongedroogde tomaten, fijngesneden
  • 120 gram gegrilde artisjok (op olie)
  • 4 gram knoflookpuree
  • 1 el basilicum, fijngesneden
  • 1/2 el BBQ rub

Afwerking:

  • Snij plakjes boter af en laat op kamertemperatuur komen.
  • Leg de boter op het vlees voor het aansnijden zodat het kan smelten.
  • Serveer met friet, Parmezaanse kaas, truffelmayonaise en met geroosterde tomaatjes.

Delen:
chevron-left Vorig artikel

Ribeye met geroosterde groenten, hasselback aardappelen en chimichurri

Volgend artikel chevron-right

Picanha taco's