Gegrilde Entrecotes met mediterrane BBQ boter
Benodigdheden:
- BBQ voor directe hitte
- Gietijzeren grillroosters
- Keukenmachine
- Plastic folie of bakpapier
Entrecotes:
- Steek de BBQ aan en verhit tot 250°C.
- Haal de Entrecotes uit de koelkast, bestrooi met zout en peper en laat een halfuur staan.
- Grill de Entrecotes aan beide kanten tot een kerntemperatuur van 49/50°C en laat rusten tot 55/56°C.
Ingrediënten Entrecotes:
- 4 Entrecotes
- Zout en peper
BBQ boter:
- Laat de artisjokken uitlekken en draai glad in de keukenmachine.
- Meng dit door de zachte boter met de rest van de ingrediënten en breng op smaak.
- Rol de boter strak op in plastic folie of bakpapier en zet in de koelkast.
Ingrediënten BBQ boter:
- 250 gram roomboter, kamertemperatuur
- 50 gram zwarte olijven, fijngesneden
- 60 gram zongedroogde tomaten, fijngesneden
- 120 gram gegrilde artisjok (op olie)
- 4 gram knoflookpuree
- 1 el basilicum, fijngesneden
- 1/2 el BBQ rub
Afwerking:
- Snij plakjes boter af en laat op kamertemperatuur komen.
- Leg de boter op het vlees voor het aansnijden zodat het kan smelten.
- Serveer met friet, Parmezaanse kaas, truffelmayonaise en met geroosterde tomaatjes.