Entrecote met cantharel pasta
Benodigdheden:
- Gietijzeren pan
- Kookpan
- Sauspan
Entrecote voorbereiden en grillen:
- Maak een gietijzeren pan of plancha goed heet en vet deze in met het getrimde vet van de Entrecote.
- Bestrooi de Entrecote royaal met zout en peper.
- Druk de Entrecote goed aan in de pan om een mooie korst te krijgen. Zodra de korst gevormd is, draai je het vlees om.
- Haal het vlees uit de pan en laat het rusten.
Ingrediënten Entrecote:
- 1 stuk Entrecote
- Zeezout
- Zwarte peper
Pasta koken:
- Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking tot deze al dente is.
- Bewaar wat pasta water om later aan de saus toe te voegen.
Ingrediënten pasta:
- Linguine, spaghetti, of een andere pasta naar keuze
Saus voorbereiden:
- Breng een sauspan op medium hitte.
- Snijd wat vet van de Entrecote af en bak dit uit in de sauspan met wat olijfolie.
- Voeg de gesnipperde ui toe met een snufje zout en bak tot de ui glazig is (ongeveer 1-2 minuten).
- Voeg de gesnipperde knoflook toe.
- Voeg de gesneden cantharellen en wat zwarte peper toe.
- Voeg een scheutje droge witte wijn toe.
- Voeg ongeveer een eetlepel geraspte Parmezaanse kaas en de room toe. Roer goed door en laat sudderen.
- Voeg tegen het einde van de bereiding een beetje pasta water toe om de saus te verdunnen.
Ingrediënten saus:
- Handvol cantharellen, gesneden
- 1 teen knoflook, gesnipperd
- 1 zoete witte ui, gesnipperd
- Scheutje droge witte wijn
- 3 eetlepels kookroom
- Verse oregano
- Parmezaanse kaas, geraspt
- Zout
- Zwarte peper
- Olijfolie
Afwerking:
- Voeg het vocht van het vlees bij de pastasaus, samen met wat extra pasta water.
- Voeg de gekookte pasta toe aan de saus en meng goed door.
- Serveer de pasta met plakjes Entrecote, wat verse oregano en extra geraspte Parmezaanse kaas.