Entrecote met cantharel pasta

Benodigdheden:

  • Gietijzeren pan
  • Kookpan
  • Sauspan

Entrecote voorbereiden en grillen:

  • Maak een gietijzeren pan of plancha goed heet en vet deze in met het getrimde vet van de Entrecote.
  • Bestrooi de Entrecote royaal met zout en peper.
  • Druk de Entrecote goed aan in de pan om een mooie korst te krijgen. Zodra de korst gevormd is, draai je het vlees om.
  • Haal het vlees uit de pan en laat het rusten.

Ingrediënten Entrecote:


Pasta koken:

  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking tot deze al dente is.
  • Bewaar wat pasta water om later aan de saus toe te voegen.

Ingrediënten pasta:

  • Linguine, spaghetti, of een andere pasta naar keuze

Saus voorbereiden:

  • Breng een sauspan op medium hitte.
  • Snijd wat vet van de Entrecote af en bak dit uit in de sauspan met wat olijfolie.
  • Voeg de gesnipperde ui toe met een snufje zout en bak tot de ui glazig is (ongeveer 1-2 minuten).
  • Voeg de gesnipperde knoflook toe.
  • Voeg de gesneden cantharellen en wat zwarte peper toe.
  • Voeg een scheutje droge witte wijn toe.
  • Voeg ongeveer een eetlepel geraspte Parmezaanse kaas en de room toe. Roer goed door en laat sudderen.
  • Voeg tegen het einde van de bereiding een beetje pasta water toe om de saus te verdunnen.

Ingrediënten saus:

  • Handvol cantharellen, gesneden
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 1 zoete witte ui, gesnipperd
  • Scheutje droge witte wijn
  • 3 eetlepels kookroom
  • Verse oregano
  • Parmezaanse kaas, geraspt
  • Zout
  • Zwarte peper
  • Olijfolie

Afwerking:

  • Voeg het vocht van het vlees bij de pastasaus, samen met wat extra pasta water.
  • Voeg de gekookte pasta toe aan de saus en meng goed door.
  • Serveer de pasta met plakjes Entrecote, wat verse oregano en extra geraspte Parmezaanse kaas.
Delen:
chevron-left Vorig artikel

Ribeye met geroosterde groenten, hasselback aardappelen en chimichurri

Volgend artikel chevron-right

Zuid-Franse Bavette salade