Zuid-Franse Bavette salade
Benodigdheden:
- BBQ voor directe hitte
BBQ voorbereiden:
- Steek de BBQ aan en plaats het grillrooster dicht bij de kolen. Verhit tot ongeveer 150°C.
Bavette voorbereiden en grillen:
- Bestrooi de Bavette royaal met zeezout en zwarte peper.
- Grill de Bavette (niet te hard) op de BBQ. Leg 2 bloedsinaasappels ernaast.
- Zodra je een mooie kleur hebt, draai je de Bavette om.
- Na 1 minuut snijd je een van de sinaasappels open en knijp het sap over het vlees.
- Het vlees is gaar bij een kerntemperatuur van 52°C. Laat het vlees rusten op een snijplank.
Ingrediënten Bavette:
- 1 dik stuk Bavette
- Zeezout
- Zwarte peper
- 2 bloedsinaasappels
Dressing voorbereiden:
- Hak de ansjovis en sjalotjes fijn.
- Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kom. Proef en voeg indien nodig extra zout en peper toe. Als de dressing te dik is, voeg dan extra olijfolie of sap van de bloed sinaasappel toe.
Ingrediënten dressing:
- 2 ansjovisfilets
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel harissa
- 1 sjalotje, gesnipperd
- Sap van 1 bloedsinaasappel
- Zout en peper naar smaak
Afwerking:
- Snijd de bavette dwars op de draad in dunne plakjes.
- Meng de sla en tomaten met een deel van het vlees en de dressing.
- Voeg het vocht van het rusten bij de dressing en meng nogmaals goed.
- Verdeel de salade over de borden.
- Leg de grotere plakjes Bavette erbovenop en schaaf de oude kaas erover.
Ingrediënten salade:
- Tomaten
- Verse sla zoals radicchio, frisée, veldsla of wat je lekker vindt
- Geschaafde oude kaas