Ribeye met geroosterde groenten, hasselback aardappelen en chimichurri

Benodigdheden:

  • BBQ voor directe en indirecte hitte 
  • Bakplaat

Ribeyes:

  • Verwarm de BBQ tot 110/120°C voor indirect grillen.
  • Bestrooi de Ribeye royaal met zout.
  • Gril de Ribeye steaks indirect tot een kerntemperatuur van 45°C.
  • Haal de steaks van de BBQ en laat ze rusten.
  • Bouw de BBQ om voor direct grillen en verhit een gietijzeren plaat of pan tot 250°C.
  • Bak de Ribeyes tot ze een kerntemperatuur van 52/53°C bereiken.
  • Laat de steaks rusten tot ze 55/56°C zijn.

Ingrediënten Ribeyes:


Geroosterde groenten:

  • Snijd de groenten gelijkmatig.
  • Meng de groenten met gehakte knoflook, zout, peper, en olijfolie.
  • Verspreid de groenten op een bakplaat en voeg takjes rozemarijn toe.
  • Rooster in de oven of BBQ op 200/220°C voor 45/60 minuten, afhankelijk van de grootte van de groenten.

Ingrediënten groenten:

  • Diverse groenten (bijv. paprika, courgette, wortel)
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie
  • Takjes rozemarijn

Hasselback aardappelen:

  • Snijd de aardappelen in, maar niet helemaal door (leg twee houten lepels aan de buitenkant van de aardappel om dit te vergemakkelijken).
  • Breng de aardappelen op smaak met gerookte paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, zout, peper, en olijfolie.
  • Gaar de aardappelen indirect op 200°C voor ongeveer een uur.
  • Bestrooi op het laatste moment met Parmezaanse kaas.

Ingrediënten hasselback aardappelen:

  • Aardappelen
  • Gerookte paprikapoeder
  • Knoflookpoeder
  • Uienpoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie
  • Parmezaanse kaas, geraspt
  • Je kunt natuurlijk ook je favoriete rub gebruiken

 


Chimichurri:

  • Hak de peterselie, rode peper, en knoflook fijn.
  • Meng dit met de oregano en tijm in een kom.
  • Voeg 2 eetlepels rode wijnazijn toe en roer goed door.
  • Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe tot een gladde saus ontstaat.
  • Snipper de rode ui fijn en roer door de saus.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Ingredienten:

  • Bosje peterselie
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel tijm
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 100 ml olijfolie
  • 1 kleine rode ui
  • Zout en peper naar smaak
Delen:
Volgend artikel chevron-right

Brisket