Ribeye met geroosterde groenten, hasselback aardappelen en chimichurri
Benodigdheden:
- BBQ voor directe en indirecte hitte
- Bakplaat
Ribeyes:
- Verwarm de BBQ tot 110/120°C voor indirect grillen.
- Bestrooi de Ribeye royaal met zout.
- Gril de Ribeye steaks indirect tot een kerntemperatuur van 45°C.
- Haal de steaks van de BBQ en laat ze rusten.
- Bouw de BBQ om voor direct grillen en verhit een gietijzeren plaat of pan tot 250°C.
- Bak de Ribeyes tot ze een kerntemperatuur van 52/53°C bereiken.
- Laat de steaks rusten tot ze 55/56°C zijn.
Ingrediënten Ribeyes:
- 4 Ribeye steaks
- Zout
Geroosterde groenten:
- Snijd de groenten gelijkmatig.
- Meng de groenten met gehakte knoflook, zout, peper, en olijfolie.
- Verspreid de groenten op een bakplaat en voeg takjes rozemarijn toe.
- Rooster in de oven of BBQ op 200/220°C voor 45/60 minuten, afhankelijk van de grootte van de groenten.
Ingrediënten groenten:
- Diverse groenten (bijv. paprika, courgette, wortel)
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie
- Takjes rozemarijn
Hasselback aardappelen:
- Snijd de aardappelen in, maar niet helemaal door (leg twee houten lepels aan de buitenkant van de aardappel om dit te vergemakkelijken).
- Breng de aardappelen op smaak met gerookte paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, zout, peper, en olijfolie.
- Gaar de aardappelen indirect op 200°C voor ongeveer een uur.
- Bestrooi op het laatste moment met Parmezaanse kaas.
Ingrediënten hasselback aardappelen:
- Aardappelen
- Gerookte paprikapoeder
- Knoflookpoeder
- Uienpoeder
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie
- Parmezaanse kaas, geraspt
- Je kunt natuurlijk ook je favoriete rub gebruiken
Chimichurri:
- Hak de peterselie, rode peper, en knoflook fijn.
- Meng dit met de oregano en tijm in een kom.
- Voeg 2 eetlepels rode wijnazijn toe en roer goed door.
- Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe tot een gladde saus ontstaat.
- Snipper de rode ui fijn en roer door de saus.
- Breng op smaak met zout en peper.
Ingredienten:
- Bosje peterselie
- 1 rode peper
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel tijm
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- 100 ml olijfolie
- 1 kleine rode ui
- Zout en peper naar smaak