Hangman Picanha

Benodigdheden:

  • Open vuur BBQ met houtvuur
  • Haken, ketting, grill

BBQ voorbereiden:

  • Bereid een BBQ voor met een houtvuur.

Picanha voorbereiden:

  • Snijd een ruitpatroon in het vet van de Picanha.
  • Bestrooi het vlees royaal met zeezout en zwarte peper.

Picanha ophangen:

  • Hang de Picanha vrij hoog boven het vuur.
  • Zorg ervoor dat je je hand ter hoogte van de Picanha 10 seconden kunt houden zonder pijn: dit betekent dat de hitte niet te intens is.
  • Dit voorkomt dat de onderkant te ver door gaart en zorgt ervoor dat het vlees begint te "zweten" en zijn eigen pekel maakt met het vocht en het zout.

Lange garing:

  • Laat de Picanha ongeveer 3 uur hangen bij de juiste temperatuur.
  • Draai het vlees elke 30 minuten om.
  • Houd de temperatuur goed in de gaten: als het te heet is, kan het vlees sneller gaar zijn.

Steaks grillen:

  • Zodra het diner nadert, haal je de Picanha van de haak en snijd je het in mooie dikke steaks.
  • Gebruik de kolen van je houtvuur en plaats een grill erboven.
  • Grill de steaks om en om tot je de gewenste temperatuur bereikt hebt (wij halen de picanha eraf bij 51°C).

Picanha laten rusten:

  • Laat de steaks rusten op een snijplank.
  • Snijd ze daarna aan en serveer

Ingrediënten Picanha:

  • 1 hele Picanha
  • Zeezout
  • Zwarte peper
Delen:
chevron-left Vorig artikel

Ribeye met geroosterde groenten, hasselback aardappelen en chimichurri

Volgend artikel chevron-right

Mexicaanse Pulled Beef