Picanha taco's
Benodigdheden:
- BBQ voor directe hitte
- Rotisserie (hoeft niet persé)
- Draadloze temperatuur meter
- Ovenschaal
- Plasticfolie
- Aluminiumfolie
Picanha:
- Snij de Picanha in mooie brede steaks van ongeveer 5 a 6 centimeter.
- Vouw de steaks dubbel en maak er een inkeping in met een dun mes zodat je de spit er makkelijk doorheen kan steken.
- Zet het vlees vast met de vorken van het spit en plaats een draadloze temperatuur meter in het vlees en stel deze in op medium rare.
- Plaats de spit terug in de BBQ en gaar de Picanha tot deze medium rare is.
- Haal de Picanha van het spit en laat rusten.
*De Picanha Steaks kunnen natuurlijk ook gewoon direct gegrillt worden in plaats van op het spit.
Ingrediënten Picanha:
- 1 Picanha
- Zout
Salsa:
- Snij de bovenkant van de knoflook af en leg de knoflook op een velletje aluminiumfolie
- Besprenkel de knoflook met olijfolie, zout en peper en vouw het velletje aluminiumfolie dicht.
- Leg de groenten direct op de gloeiende kolen en de ingepakte knoflook aan de buitenkant.
- Rooster de groenten op de gloeiende kolen en draai regelmatig tot deze donker gekleurd zijn.
- De uien en de knoflook mogen eraf als deze zacht aanvoelen.
- Doe alle geroosterde groenten in een ovenschaal en dek deze af met plasticfolie.
- Als de groenten afgekoeld zijn verwijder je de zwart geblakerde schillen en verwijder je de zaadjes van de paprika.
- Hak alle groenten fijn (verwijder bij één tomaat de zaadlijsten zodat de salsa niet te nat wordt).
- Knijp de zacht geworden knoflook uit de bol en hak deze fijn, meng de gehakte groenten met elkaar en voeg naar smaak de knoflook toe
- Breng alles verder op smaak met de rode wijnazijn, olijfolie, zout en peper.
Ingrediënten salsa:
- 1 rode punt paprika
- 2 tomaten
- 1 groene peper
- 1 bol knoflook
- 2 uien
- Rode wijn azijn
- Olijfolie
- Zout en peper
Taco's
- Gril de taco’s kort op de BBQ.
- Strooi wat fijngesneden ijsbergsla op de taco’s
- Snij de Picanha in dunne plakjes en leg deze op de ijsberg sla.
- Schep hier de salsa over en top verder af met dun gesneden avocado, gekruimelde feta kaas, koriander blaadjes en rode uien ringen.
Ingrediënten taco's:
- Zakje taco’s
- Zakje ijsbersla
- 1 avocado
- Kleine rode ui in dunne ringen
- Gekruimelde feta kaas
- Koriander blaadjes