Loaded zoete aardappel cheddar wafels met Chuck Roll burnt ends
Benodigdheden:
- BBQ voor indirecte hitte
- Grote ovenschaal of stoofpan (Dutch oven)
Chuck Roll burnt ends:
- Snijd de Chuck Roll in blokken van ongeveer 3 cm en bestrooi met BBQ-rub. Laat vervolgens minimaal 30 minuten rusten.
- Verwarm de BBQ tot 120°C voor indirect grillen. Voeg rookhout toe en leg de Chuck Roll op de BBQ. Sluit de BBQ.
- Spray na een uur de Chuck Roll in met runderbouillon. Herhaal dit elke 40/45 minuten.
- Rook de Chuck Roll voor ongeveer 2-3 uur, tot een kerntemperatuur van 73-79°C.
- Haal de Chuck Roll van de BBQ en doe in een ovenschaal met roomboter en een flinke scheut honing. Dek af met aluminiumfolie.
- Zet de ovenschaal terug op de BBQ en gaar verder tot een kerntemperatuur van 96°C, tot de Chuck Roll mooi zacht is.
- Haal de ovenschaal van de BBQ, voeg BBQ-saus toe, meng goed, dek af en zet terug op de BBQ voor 30 minuten.
Ingrediënten Chuck Roll:
- 1 kg Chuck Roll
- Favoriete BBQ-rub
- Rookhout (hickory)
- Runderbouillon
- 50 gram ongezouten roomboter
- Honing
- Favoriete BBQ-saus
Zoete aardappel cheddar wafels:
- Kook de blokjes zoete aardappel gaar in kokend water. Laat uitlekken en pureer door een fijne zeef. Laat vervolgens helemaal afkoelen.
- Meng in een kom de aardappelpuree met cheddar, bloem, eieren, uienpoeder, cayennepeper en bakpoeder tot een egaal beslag.
- Vet een wafelijzer in met olijfolie. Schep het beslag erin en bak de wafels tot ze goudbruin en knapperig zijn (12-15 minuten).
Ingrediënten cheddar wafels:
- 300 gram zoete aardappel, geschild en in kleine blokjes
- 100 gram cheddar, geraspt
- 100 gram bloem
- 2 eieren, geklopt
- 2 gram uienpoeder
- 2 gram gemalen cayennepeper
- 3 gram bakpoeder
Cheddar saus:
- Smelt de roomboter in een pan.
- Voeg de bloem toe en roer met een garde op laag vuur tot het mengsel gaar is (niet laten kleuren).
- Voeg al roerend de koude melk toe en blijf roeren tot een gladde saus ontstaat.
- Voeg de cheddar toe en roer tot de kaas is gesmolten.
- Breng op smaak met zout, cayennepeper en kurkuma.
Ingrediënten cheddar saus:
- 20 gram bloem
- 20 gram ongezouten roomboter
- 200 ml koude melk
- 100 gram geraspte cheddar
- Snufje cayennepeper
- Snufje kurkuma (voor de kleur)
Geroosterde paprika:
- Rooster de puntpaprika's op het houtskool tot ze zwart geblakerd zijn.
- Laat ze vervolgens afkoelen. Schraap het geblakerde vel eraf, verwijder de zaadjes en snijd de paprika in reepjes.
Serveren:
- Leg de wafels op een bord.
- Leg de Chuck Roll burnt ends op de wafels.
- Schep cheddar saus over de burnt ends.
- Top af met geroosterde paprika, gehakte peterselie en je favoriete saus
Ingrediënten puntpaprika's:
- Puntpaprika's