Loaded zoete aardappel cheddar wafels met Chuck Roll burnt ends

Benodigdheden:

  • BBQ voor indirecte hitte
  • Grote ovenschaal of stoofpan (Dutch oven)

Chuck Roll burnt ends:

  • Snijd de Chuck Roll in blokken van ongeveer 3 cm en bestrooi met BBQ-rub. Laat vervolgens minimaal 30 minuten rusten.
  • Verwarm de BBQ tot 120°C voor indirect grillen. Voeg rookhout toe en leg de Chuck Roll op de BBQ. Sluit de BBQ.
  • Spray na een uur de Chuck Roll in met runderbouillon. Herhaal dit elke 40/45 minuten.
  • Rook de Chuck Roll voor ongeveer 2-3 uur, tot een kerntemperatuur van 73-79°C.
  • Haal de Chuck Roll van de BBQ en doe in een ovenschaal met roomboter en een flinke scheut honing. Dek af met aluminiumfolie.
  • Zet de ovenschaal terug op de BBQ en gaar verder tot een kerntemperatuur van 96°C, tot de Chuck Roll mooi zacht is.
  • Haal de ovenschaal van de BBQ, voeg BBQ-saus toe, meng goed, dek af en zet terug op de BBQ voor 30 minuten.

Ingrediënten Chuck Roll:

  • 1 kg Chuck Roll
  • Favoriete BBQ-rub
  • Rookhout (hickory)
  • Runderbouillon
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • Honing
  • Favoriete BBQ-saus

Zoete aardappel cheddar wafels:

  • Kook de blokjes zoete aardappel gaar in kokend water. Laat uitlekken en pureer door een fijne zeef. Laat vervolgens helemaal afkoelen.
  • Meng in een kom de aardappelpuree met cheddar, bloem, eieren, uienpoeder, cayennepeper en bakpoeder tot een egaal beslag.
  • Vet een wafelijzer in met olijfolie. Schep het beslag erin en bak de wafels tot ze goudbruin en knapperig zijn (12-15 minuten).

Ingrediënten cheddar wafels:

  • 300 gram zoete aardappel, geschild en in kleine blokjes
  • 100 gram cheddar, geraspt
  • 100 gram bloem
  • 2 eieren, geklopt
  • 2 gram uienpoeder
  • 2 gram gemalen cayennepeper
  • 3 gram bakpoeder

Cheddar saus:

  • Smelt de roomboter in een pan.
  • Voeg de bloem toe en roer met een garde op laag vuur tot het mengsel gaar is (niet laten kleuren).
  • Voeg al roerend de koude melk toe en blijf roeren tot een gladde saus ontstaat.
  • Voeg de cheddar toe en roer tot de kaas is gesmolten.
  • Breng op smaak met zout, cayennepeper en kurkuma.

Ingrediënten cheddar saus:

  • 20 gram bloem
  • 20 gram ongezouten roomboter
  • 200 ml koude melk
  • 100 gram geraspte cheddar
  • Snufje cayennepeper
  • Snufje kurkuma (voor de kleur)

 


Geroosterde paprika:

  • Rooster de puntpaprika's op het houtskool tot ze zwart geblakerd zijn.
  • Laat ze vervolgens afkoelen. Schraap het geblakerde vel eraf, verwijder de zaadjes en snijd de paprika in reepjes.

Serveren:

  • Leg de wafels op een bord.
  • Leg de Chuck Roll burnt ends op de wafels.
  • Schep cheddar saus over de burnt ends.
  • Top af met geroosterde paprika, gehakte peterselie en je favoriete saus 

Ingrediënten puntpaprika's:

  • Puntpaprika's
Delen:
chevron-left Vorig artikel

Ribeye met geroosterde groenten, hasselback aardappelen en chimichurri

Volgend artikel chevron-right

In bier gestoofde Chuck Roll