In bier gestoofde Chuck Roll

Benodigdheden:

  • BBQ voor directe en indirecte hitte 
  • Grote stoofpan (Dutch oven)

BBQ voorbereiden:

  • Steek de BBQ aan en plaats het grillrooster dicht bij de kolen. Verhit tot ongeveer 250°C.

Chuck Roll grillen:

  • Gril de Chuck Roll aan beide zijden tot een mooie korst ontstaat.
  • Zet het rooster hoger en plaats een Dutch oven op het rooster om voor te verwarmen.

Spekjes uitbakken:

  • Bak de spekreepjes uit in de Dutch oven. Schep ze uit de pan en zet opzij.

Uien karameliseren: 

  • Smelt de boter in de Dutch oven en voeg de uienringen toe. Karamelliseer de uien al roerend.

Ingredienten toevoegen:

  • Voeg tomatenpuree, laurierblaadjes, kruidnagels en de uitgebakken spekjes toe.
  • Voeg de rodewijnazijn toe en roer goed door.

Chuck Roll, bier en runderbouillon toevoegen:

  • Leg de Chuck Roll op het mengsel in de Dutch oven.
  • Voeg het bier en de runderbouillon toe.
  • Sluit de Dutch oven.

Indirect garen:

  • Haal de Dutch oven uit de BBQ en bouw de BBQ om voor indirect grillen.
  • Plaats de Dutch oven terug in de BBQ en verhit tot 110°C.
  • Stoof het geheel ongeveer 3 uur tot het vlees mooi zacht is.

Vlees laten rusten:

  • Haal de Chuck Roll uit de Dutch oven en laat 30 minuten rusten.
  • Na 30 minuten trek je het vlees uit elkaar (pulled beef) en doe je alles terug in de pan.

Ingrediënten Chuck Roll:

  • 1 kg Chuck Roll
  • 75 gram boter
  • 150 gram spekreepjes
  • 4 uien, in ringen gesneden 
  • 60 ml rodewijnazijn
  • 35 gram tomatenpuree
  • 3 laurierblaadjes
  • 5 kruidnagels
  • 200 ml Leffe Tripel bier
  • 300 ml runderbouillon

Genieten:

Serveer de in bier gestoofde pulled beef direct uit de Dutch oven op een broodje of op je patat en geniet van dit heerlijke gerecht!

Delen:
chevron-left Vorig artikel

Ribeye met geroosterde groenten, hasselback aardappelen en chimichurri

Volgend artikel chevron-right

Picanha met chimichurri, witte bonensalade en zoete aardappel