In bier gestoofde Chuck Roll
Benodigdheden:
- BBQ voor directe en indirecte hitte
- Grote stoofpan (Dutch oven)
BBQ voorbereiden:
- Steek de BBQ aan en plaats het grillrooster dicht bij de kolen. Verhit tot ongeveer 250°C.
Chuck Roll grillen:
- Gril de Chuck Roll aan beide zijden tot een mooie korst ontstaat.
- Zet het rooster hoger en plaats een Dutch oven op het rooster om voor te verwarmen.
Spekjes uitbakken:
- Bak de spekreepjes uit in de Dutch oven. Schep ze uit de pan en zet opzij.
Uien karameliseren:
- Smelt de boter in de Dutch oven en voeg de uienringen toe. Karamelliseer de uien al roerend.
Ingredienten toevoegen:
- Voeg tomatenpuree, laurierblaadjes, kruidnagels en de uitgebakken spekjes toe.
- Voeg de rodewijnazijn toe en roer goed door.
Chuck Roll, bier en runderbouillon toevoegen:
- Leg de Chuck Roll op het mengsel in de Dutch oven.
- Voeg het bier en de runderbouillon toe.
- Sluit de Dutch oven.
Indirect garen:
- Haal de Dutch oven uit de BBQ en bouw de BBQ om voor indirect grillen.
- Plaats de Dutch oven terug in de BBQ en verhit tot 110°C.
- Stoof het geheel ongeveer 3 uur tot het vlees mooi zacht is.
Vlees laten rusten:
- Haal de Chuck Roll uit de Dutch oven en laat 30 minuten rusten.
- Na 30 minuten trek je het vlees uit elkaar (pulled beef) en doe je alles terug in de pan.
Ingrediënten Chuck Roll:
- 1 kg Chuck Roll
- 75 gram boter
- 150 gram spekreepjes
- 4 uien, in ringen gesneden
- 60 ml rodewijnazijn
- 35 gram tomatenpuree
- 3 laurierblaadjes
- 5 kruidnagels
- 200 ml Leffe Tripel bier
- 300 ml runderbouillon
Genieten:
Serveer de in bier gestoofde pulled beef direct uit de Dutch oven op een broodje of op je patat en geniet van dit heerlijke gerecht!