T-Bone Steak op open vuur
Benodigdheden:
- Houtskool BBQ die geschikt is voor open vuur
- Toscaanse grill (grill op pootjes)
T-Bone Steak:
- Bereid een BBQ voor met hout of houtskool. Zodra de kooltjes aan zijn of het hout is verkoold, zet je de grill op de BBQ.
- Veeg de kooltjes onder de grill naar de buitenkant toe, zodat je geen directe hitte hebt onder de grill.
- Bestrooi het vlees royaal met de zoutmix.
- Zet de steak met de bottenkant (onderkant) op de grill, zodat de steak rechtop staat. Dit zorgt ervoor dat het bot goed doorwarmt voor een gelijkmatige garing.
- Laat de T-Bone Steak zo ongeveer 20-30 minuten staan. Als je denkt dat het te snel gaat, veeg de kooltjes dan nog verder van de grill vandaan.
Ingrediënten Ribeyes:
- T-Bone Steak
- Italiaanse zoutmix (bijvoorbeeld Toscaanse zoutmix)
T-Bone Steak grillen:
- Veeg de kolen weer onder de grill en grill beide kanten van de steak.
- Gebruik een thermometer om de kerntemperatuur te controleren. Haal de steak van de grill bij een temperatuur van 52/54°C.
- Zodra de T-bone Steak op de juiste temperatuur is, leg je deze op een warme houten plank en laat je het minstens 10 minuten rusten (rusten kan ook in een oven die niet heet is).
- Snijd de T-Bone Steak en serveer eventueel met wat salsa verde of chimichurri.