Skirt Steak taco's

Benodigdheden:

  • BBQ voor directe hitte

Outside Skirt:

  • Verwarm de BBQ tot 200°C voor direct grillen.
  • Bestrooi de Outside Skirt royaal met peper en zout.
  • Laat het vlies aan de Outside Skirt zitten, dit geeft extra smaak en een crunch in iedere hap.
  • Zodra de BBQ gereed is voor direct grillen, leg je de skirtsteak erop. Blijf erbij en draai af en toe om te voorkomen dat het vlees verbrandt.
  • Gebruik een thermometer om de kerntemperatuur te controleren. Haal de Outside Skirt Steak van de grill bij 52/54°C.
  • Zodra de Outside Skirt Steak temperatuur is, leg je deze op een warme houten plank en laat je het minstens 10 minuten rusten.

Ingrediënten Outside Skirt:


Taco's klaarmaken:

  • Snijd dunne plakken van de Outside Skirt Steak en serveer ze op taco's met je favoriete toppings.
  • Hier zijn enkele suggesties: Cotija kaas (kan vervangen worden door feta), salsa verde, avocado, radijs, limoen.

Ingrediënten taco's:

  • Taco's
  • Je favoriete taco toppings

Salsa verde:

  • Snijd alle groene kruiden klein en doe het in de schaal (ja ook de stokjes van de kruiden).
  • Snijd de knoflook en chili heel fijn.
  • Doe alles in de schaal en meng goed, breng op smaak met peper en zout en laat het minstens 3 uur staan.
  • Dit blijft ongeveer 1 week goed in je koelkast.
  • Salsa verde is een breed begrip, je kan allerlei groene kruiden gebruiken, andere chilipepers, andere olie of uien erbij doen. Wees vooral creatief.

Ingrediënten salsa verde:

  • Een handvol van je favoriete gehakte groene kruiden (Voor dit recept hebben wij peterselie, munt en selderijblad gebruikt)
  • 2 knoflooktenen (gepoft of vers)
  • 1 flinke kop olijfolie
  • Sap van 1 citroen of 2 limoenen
  • 1 groene chili (jalapeño) 
  • Zeezout en peper op smaak

 


Delen:
chevron-left Vorig artikel

Ribeye met geroosterde groenten, hasselback aardappelen en chimichurri