Skirt Steak taco's
Benodigdheden:
- BBQ voor directe hitte
Outside Skirt:
- Verwarm de BBQ tot 200°C voor direct grillen.
- Bestrooi de Outside Skirt royaal met peper en zout.
- Laat het vlies aan de Outside Skirt zitten, dit geeft extra smaak en een crunch in iedere hap.
- Zodra de BBQ gereed is voor direct grillen, leg je de skirtsteak erop. Blijf erbij en draai af en toe om te voorkomen dat het vlees verbrandt.
- Gebruik een thermometer om de kerntemperatuur te controleren. Haal de Outside Skirt Steak van de grill bij 52/54°C.
- Zodra de Outside Skirt Steak temperatuur is, leg je deze op een warme houten plank en laat je het minstens 10 minuten rusten.
Ingrediënten Outside Skirt:
- 1 Outside Skirt Steak
- Zout en peper
Taco's klaarmaken:
- Snijd dunne plakken van de Outside Skirt Steak en serveer ze op taco's met je favoriete toppings.
- Hier zijn enkele suggesties: Cotija kaas (kan vervangen worden door feta), salsa verde, avocado, radijs, limoen.
Ingrediënten taco's:
- Taco's
- Je favoriete taco toppings
Salsa verde:
- Snijd alle groene kruiden klein en doe het in de schaal (ja ook de stokjes van de kruiden).
- Snijd de knoflook en chili heel fijn.
- Doe alles in de schaal en meng goed, breng op smaak met peper en zout en laat het minstens 3 uur staan.
- Dit blijft ongeveer 1 week goed in je koelkast.
- Salsa verde is een breed begrip, je kan allerlei groene kruiden gebruiken, andere chilipepers, andere olie of uien erbij doen. Wees vooral creatief.
Ingrediënten salsa verde:
- Een handvol van je favoriete gehakte groene kruiden (Voor dit recept hebben wij peterselie, munt en selderijblad gebruikt)
- 2 knoflooktenen (gepoft of vers)
- 1 flinke kop olijfolie
- Sap van 1 citroen of 2 limoenen
- 1 groene chili (jalapeño)
- Zeezout en peper op smaak