Wagyu Skirt Steak pinwheels

Benodigdheden:

  • BBQ voor directe en indirecte hitte 
  • Bakplaat
  • Skillet 
  • Slagers touw 
  • Bakpan 
  • Spiesen

Inside Skirt:

  • Snij het overtollige vet weg
  • Bestrooi het vlees met zout en peper.
  • Verdeel de gestoofde uien over het vlees, vervolgens de rucola en als laatst de plakken Emmentaler.
  • Rol vervolgens de Inside Skirt strak op en knoop het vlees vast met slagers touw (zo om de 4 a 5 cm)
  • Snij vervolgens tussen de touwtjes de rol in plakken van ongeveer 4 a 5 cm zo dat alle plakken vast zitten met het slagers touw
  • Gaar de pin wheels indirect op 110/120 graden tot een kern van 48°C is bereikt
  • Laat ze vervolgens rusten

Ingrediënten Inside Skirt:

  • 1 Inside Skirt
  • Zout
  • 150 gram Emmentaler 
  • Paar handjes rucola

Gestoofde uien:

  • Verwarm een bakpan en laat hier de boter in smelten, voeg de uien toe en bak deze al roerend gaar. 
  • Voeg het bier toe aan de uien en laat dit bijna helemaal inkoken.
  • Roer de honing en mosterd door de uien.
  • Laat de uien door pruttelen tot een lichtbruin, plakkerig mengsel ontstaat en laat dit afkoelen.

Ingrediënten gestoofde uien:

  • 6 uien in halve ringen 
  • 50 gram roomboter 
  • 1 flesje bier 
  • 25 gram honing 
  • 20 gram mosterd

Zoete aardappel:

  • Kook ondertussen de zoete aardappels gaar en laat deze afkoelen.
  • Omwikkel elke plak met spek en bestrooi met je favoriete BBQ rub.

Ingrediënten zoete aardappel:

  • 2 zoete aardappelen, geschild en in plakken van 2,5 cm ongeveer 9 a 10 plakken 
  • Zelfde aantal plakken gerookt spek
  • Favorieten BBQ rub

Afwerking:

  • Verhoog de BBQ naar een temperatuur van 230°C en leg de zoete aardappel plakken op het indirecte gedeelte.
  • Grill vervolgens de pin wheels op de plancha aan beide kanten tot een kerntemperatuur van 56/59°C is bereikt.
Delen:
chevron-left Vorig artikel

Ribeye met geroosterde groenten, hasselback aardappelen en chimichurri

Volgend artikel chevron-right

Denver Steak sandwich met gegrilde paprika en knoflook-Parmezaan saus