Wagyu Skirt Steak pinwheels
Benodigdheden:
- BBQ voor directe en indirecte hitte
- Bakplaat
- Skillet
- Slagers touw
- Bakpan
- Spiesen
Inside Skirt:
- Snij het overtollige vet weg
- Bestrooi het vlees met zout en peper.
- Verdeel de gestoofde uien over het vlees, vervolgens de rucola en als laatst de plakken Emmentaler.
- Rol vervolgens de Inside Skirt strak op en knoop het vlees vast met slagers touw (zo om de 4 a 5 cm)
- Snij vervolgens tussen de touwtjes de rol in plakken van ongeveer 4 a 5 cm zo dat alle plakken vast zitten met het slagers touw
- Gaar de pin wheels indirect op 110/120 graden tot een kern van 48°C is bereikt
- Laat ze vervolgens rusten
Ingrediënten Inside Skirt:
- 1 Inside Skirt
- Zout
- 150 gram Emmentaler
- Paar handjes rucola
Gestoofde uien:
- Verwarm een bakpan en laat hier de boter in smelten, voeg de uien toe en bak deze al roerend gaar.
- Voeg het bier toe aan de uien en laat dit bijna helemaal inkoken.
- Roer de honing en mosterd door de uien.
- Laat de uien door pruttelen tot een lichtbruin, plakkerig mengsel ontstaat en laat dit afkoelen.
Ingrediënten gestoofde uien:
- 6 uien in halve ringen
- 50 gram roomboter
- 1 flesje bier
- 25 gram honing
- 20 gram mosterd
Zoete aardappel:
- Kook ondertussen de zoete aardappels gaar en laat deze afkoelen.
- Omwikkel elke plak met spek en bestrooi met je favoriete BBQ rub.
Ingrediënten zoete aardappel:
- 2 zoete aardappelen, geschild en in plakken van 2,5 cm ongeveer 9 a 10 plakken
- Zelfde aantal plakken gerookt spek
- Favorieten BBQ rub
Afwerking:
- Verhoog de BBQ naar een temperatuur van 230°C en leg de zoete aardappel plakken op het indirecte gedeelte.
- Grill vervolgens de pin wheels op de plancha aan beide kanten tot een kerntemperatuur van 56/59°C is bereikt.