Côte de Boeuf met smashed aardappel salade
Benodigdheden:
- BBQ voor directe en indirecte hitte
- Thermometer voor kerntemperatuur
Côte de Boeuf:
- Verwarm de BBQ tot 110/120°C voor indirect grillen.
- Bestrooi de Côte de Boeuf royaal met peper en zout.
- Gril de Côte de Boeuf indirect tot een kerntemperatuur van 45°C.
- Haal de Côte de Boeuf van de BBQ en laat rusten.
- Bouw de BBQ om voor direct grillen en verhit de BBQ tot 250°C.
- Bak de Côte de Boeuf tot deze een kerntemperatuur van 52/53°C bereiken.
- Laat de Côte de Boeuf rusten tot deze 55/56°C is.
Ingrediënten Côte de Boeuf:
- 1 Côte de Boeuf
- Zout
- Peper
Smashed patatoes salad:
- Breng een grote pan water aan de kook.
- Voeg na smaak zout toe
- Voeg de aardappelen toe en kook gedurende 10-12 minuten of tot ze gaar zijn.
- Haal de aardappelen uit het water en laat ze drogen op een handdoek. Verwarm vervolgens de oven voor op 220 graden.
- Leg de aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Zorg ervoor dat je ze ruimte geeft op de bakplaat.
- Neem voorzichtig de onderkant van een kopje (of een ander plat keukengerei) en plet elke aardappel voorzichtig.
- Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
- Bak gedurende 45-50 minuten en draai de aardappelen halverwege voorzichtig om.
- Als je aardappelen knapperig zijn, haal ze dan uit de oven. Als dat niet het geval is, bak ze dan nog langer.
- Haal de bakplaat uit de oven en laat afkoelen.
- Voeg vervolgens in een grote kom de yoghurt, knoflook, citroenschil, citroensap, peterselie, komkommers, het spek, de bieslook toe en voeg als laatste de knapperige aardappelen toe.
- Meng voorzichtig zodat het goed bedekt is, zodat je de aardappelen niet volledig uit elkaar breekt. Proef en voeg eventueel zout en peper toe
Ingrediënten smashed patatoes salad:
- 700/750 gram kruimelige aardappelen, gewassen
- Olijfolie
- 200 gram Griekse yoghurt
- 4 teentjes knoflook, gehakt
- 1 citroen, geraspt en uitgeperst
- 20 gram gehakte peterselie
- 1/2 komkommer in blokjes zonder zaadlijsten
- 150 gram spek fijn gesneden daarna uitgebakken
- 20 gram bieslook, fijngesneden
- Zout
- Gemalen peper