Tri-tip met fried rice, bimi en aubergine

Benodigdheden:

  • Hete BBQ voor direct grillen
  • Oven voor reverse searing
  • Kernthermometer

Tri-Tip voorbereiden:

  • Haal 1 a 2 uur van tevoren uit de koelkast.
  • Bestrooi met zout.
  • Veeg het vocht dat vrijkomt van de Tri-tip af.

Tri-Tip reverse sear: 

  • Plaats de tri-tip op een rekje in een op 110 graden voorverwarmde oven.
  • Gaar door tot een kerntemperatuur van 48°C, de kerntemperatuur zal op de BBQ nog wat oplopen.

Tri-Tip BBQ: 

  • Bestrooi met versgemalen peper.
  • Plaats de tri-tip op directe hitte in je BBQ en grill rondom bruin.
  • Mik op 50°C tot 55°C.

Vleeslaten rusten:

  • Haal de tri-tip van de BBQ en laat het zo’n 10 minuten rusten onder aluminium folie dat je losjes erop plaatst.

Ingrediënten Tri-Tip:

  • Tri-Tip (ook wel liesstuk, slip van de lende, of ezeltje genoemd)
  • Gerookt Maldon zeezout
  • Versgemalen zwarte peper

Fried rice:

  • Kook de rijst (liefst in de ochtend al).
  • Zet de sjalotjes, fijngesneden rode peper en het witte deel van de lente-ui aan in wok-olie.
  • Bak de rijst mee totdat deze wat knapperig is.
  • Voeg geperste knoflook en de garnaaltjes toe en bak even mee.
  • Voeg een scheutje sojasaus en vissaus toe en op het allerlaatst het groene deel van de lente-ui. De rijst kun je vlak voor het serveren weer even opbakken.

Ingrediënten fried rice:

  • Rijst (basmati of pandan)
  • Shii take paddestoelen
  • Lente-ui of bosui
  • Peterselie
  • Sjalotjes
  • Rode peper
  • Gedroogde mini garnaaltjes
  • Versgebakken knoflook chips
  • Doperwten
  • Sojasaus
  • Vissaus
  • Wok-olie

Groenten:

  • Was de bimi en besprenkel met zout en een beetje olijfolie.
  • Snijd de aubergine in schuine plakken en besprenkel met olijfolie.
  • Grill nu je groenten gaar op de BBQ.
  • Voeg de boter, kruiden en gekneusde knoflook tenen samen in een kleine skillet en plaats naast de groenten op de BBQ.

Ingrediënten groenten:

  • Aubergine (paars of wit)
  • Bimi
  • Olijfolie

Jus

  • Voeg de boter, kruiden en gekneusde knoflook tenen samen in een kleine skillet en plaats naast de groenten op de BBQ.

Ingrediënten jus:

  • 50 gram roomboter
  • Verse tijm
  • Verse salie
  • Verse rozemarijn
  • Verse knoflook tenen

Serveren:

  • Snijd de tri-tip in plakken.
  • Giet er royaal gesmolten boter, knoflook en kruiden overheen.
  • Bestrooi met gerookt zeezout.
  • Schep de fried rice erbij.
  • Maak af met de groenten.
Delen:
chevron-left Vorig artikel

Ribeye met geroosterde groenten, hasselback aardappelen en chimichurri

Volgend artikel chevron-right

Ribeye met Koreaanse mop saus en shiso