Ga naar inhoud
BLACK FRIDAY
Short Ribs

Braised Short Rib Curry

Braised Short Rib Curry - Beef Boutique
Bereiding 4 uur
Personen 4 personen
Moeilijkheid Eenvoudig

Benodigdheden

  • BBQ met directe & indirecte zone
  • Bolzeef
  • Snijplank
  • Dutch oven of vuurvaste pan met deksel

Ingrediënten

Short Ribs

  • Short ribs (per bot doorgesneden)
  • Zout & peper

Currybasis

  • 50 g sjalot, grof gesneden
  • 10 g knoflook, fijngehakt
  • 30 g gember, in plakjes
  • 1 stengel sereh, ingesneden of gekneusd
  • 2–3 gedroogde pepers
  • 30 g Massaman currypasta
  • 500 ml runderbouillon

Saus

  • 1 blik kokosmelk
  • Zout (naar smaak)

Voor erbij

  • Witte rijst
  • Paksoi
  • Oestersaus

Bereidingswijze

  1. Short ribs voorbereiden & aanbraden: Snijd de short ribs per bot door en bestrooi royaal met zout en peper. Steek de BBQ aan en richt een directe zone in. Zet de Dutch oven op de BBQ en laat goed heet worden. Bak de short ribs in porties rondom bruin aan. Haal uit de pan en zet apart.
  2. Currybasis maken: Gebruik dezelfde pan. Fruit sjalot, knoflook, gember en sereh tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de gedroogde pepers en de Massaman currypasta toe en bak kort mee. Blus af met de runderbouillon. Leg de short ribs terug in de pan en sluit af met het deksel.
  3. Langzaam garen op indirecte hitte: Haal de pan kort van de BBQ en bouw om naar indirect (150–160°C). Zet de pan terug op het rooster en laat ca. 3 uur zachtjes pruttelen, tot de ribs boterzacht zijn.
  4. Saus inkoken & afmaken: Haal de ribs uit de pan. Zeef het stoofvocht door een bolzeef. Voeg de kokosmelk toe en laat inkoken tot de gewenste dikte. Breng op smaak met zout. Doe de short ribs terug in de saus en verwarm nog enkele minuten mee.

Serveren

Serveer de short ribs met witte rijst. Bak de paksoi kort aan in een beetje oestersaus en serveer ernaast voor frisse, knapperige groente.

Tip

Voor extra diepte: voeg aan het einde een kneepje limoensap en wat geroosterde pinda’s of cashews toe. Garneer met verse koriander en een ringetje rode peper.

Beef Boutique
Ervaar het zelf

Bezoek onze showroom


Achter Beef Boutique staat Tim Hemrika. Oprichter, vleesexpert en jurylid bij de World Steak Challenge. Zijn passie voor vakmanschap en smaak vormt de kern van alles wat we doen.

In onze showroom in Rotterdam deelt Tim graag zijn kennis en liefde voor topkwaliteit vlees. Kom langs, proef het verschil en laat je persoonlijk adviseren over de perfecte steak.

Maak een afspraak
Eetsmakelijk
Enjoy your meal
Guten Appetit
Bon appétit