Ga naar inhoud
BLACK FRIDAY
Denver Steak

Denver Steak sandwich met gegrilde paprika en knoflook-Parmezaan saus

Denver Steak sandwich met gegrilde paprika en knoflook-Parmezaan saus - Beef Boutique
Bereiding 1.5 uur
Personen 4 personen
Moeilijkheid Eenvoudig

Benodigdheden

  • BBQ voor directe en indirecte hitte
  • Plancha of skillet

Ingrediënten

Denver Steak sandwich

  • 1 Denver Steak
  • 2 grote zuurdesem bollen
  • Kruidenboter
  • 2 puntpaprika’s
  • Rucola
  • 8–10 kastanjechampignons, in plakjes
  • Zout & peper

Knoflook-Parmezaan saus

  • 25 g Parmezaan, fijn geraspt
  • 115 g mayonaise
  • 20 ml appelazijn
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 bol knoflook, geroosterd
  • 1/2 tl gedroogde basilicum
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • Sap van 1/2 limoen
  • Suiker naar smaak

Bereidingswijze

  1. BBQ & paprika’s: Steek de BBQ aan en richt in met een directe en indirecte zone. Leg de puntpaprika’s direct op de gloeiende houtskool en draai elke 2 minuten tot ze rondom zwartgeblakerd zijn. Leg in een schaal, dek af met plasticfolie en laat 10 minuten staan. Verwijder daarna vel, steel en zaadjes. Snijd later in repen.
  2. Steak voorbereiden: Zout de Denver Steak en zet kort weg zodat het zout kan intrekken.
  3. Steak grillen: Plaats een gietijzeren rooster. Grill de Denver Steak rondom op directe hitte voor een mooie korst. Verplaats naar de indirecte zone en gaar tot een kerntemperatuur van 54°C. Haal van de BBQ en laat rusten tot 59°C.
  4. Champignons bakken: Grill of bak de plakjes kastanjechampignon op de plancha/skillet tot goudbruin en zet apart. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Knoflook poffen & saus maken: Snijd de bovenkant van de bol knoflook af, besprenkel met olijfolie, zout en peper, en pak in aluminiumfolie. Pof naast het vlees tot zacht. Meng in een kom mayonaise, Parmezaan, appelazijn, basilicum, oregano, limoensap, suiker en wat zout/peper. Knijp de zachte knoflook uit en roer door de saus. Proef en breng op smaak.
  6. Brood grillen: Snijd de zuurdesem bollen open, bestrijk de snijkanten met kruidenboter en grill kort op de hete plaat of direct op het rooster tot goudbruin.
  7. Steak snijden: Snijd de Denver Steak in mooie, dunne plakken (bij voorkeur haaks op de draad).
  8. Sandwich opbouwen: Bestrijk de onderkanten royaal met knoflook-Parmezaan saus. Beleg met rucola, daarover plakjes steak, gebakken champignons en repen gegrilde paprika. Lepel nog wat saus erover en sluit met de bovenkanten. Druk licht aan en snijd doormidden.

Serveren

Serveer direct, eventueel met extra saus aan de zijkant. Heerlijk met krokante friet of een frisse venkel-rucola salade.

Tip

Voor extra umami kun je de champignons tijdens het bakken een scheutje balsamico of sojasaus geven. Geen plancha? Gebruik een zware gietijzeren pan op het rooster.

Beef Boutique
Ervaar het zelf

Bezoek onze showroom


Achter Beef Boutique staat Tim Hemrika. Oprichter, vleesexpert en jurylid bij de World Steak Challenge. Zijn passie voor vakmanschap en smaak vormt de kern van alles wat we doen.

In onze showroom in Rotterdam deelt Tim graag zijn kennis en liefde voor topkwaliteit vlees. Kom langs, proef het verschil en laat je persoonlijk adviseren over de perfecte steak.

Maak een afspraak
Eetsmakelijk
Enjoy your meal
Guten Appetit
Bon appétit