Ga naar inhoud
BLACK FRIDAY
Chuck Roll

Mexicaanse Pulled Beef

Mexicaanse Pulled Beef - Beef Boutique
Bereiding 6.5 uur
Personen 8 personen
Moeilijkheid Gemiddeld

Benodigdheden

  • BBQ voor indirecte hitte
  • Grote stoofpan (Dutch oven)
  • Druippan
  • Vleesthermometer
  • Tang en snijplank

Ingrediënten

Chuck Roll & stoof

  • 1 hele Chuck Roll
  • Zout
  • Olijfolie
  • 30 g gedroogde chilipepers (mix van pasilla en cascabel)
  • 4 kaneelstokjes
  • Zwarte peper naar smaak
  • 3 flessen donker bier
  • 3 liter runderbouillon
  • 6 tenen knoflook, gesnipperd
  • 3 zoete witte uien, gesnipperd
  • 2 el oregano (gedroogd)
  • 50 g achiote pasta
  • *Mexicaanse ingrediënten zijn te verkrijgen bij toko of online.

Bananen-salsa

  • 3 bananen
  • 3 limoenen
  • Scheutje appelciderazijn
  • 100 ml olijfolie
  • Gefermenteerde chilisaus naar smaak
  • Bosje peterselie
  • 100 ml mayonaise
  • Zout en peper

Bereidingswijze

  1. BBQ voorbereiden: Bereid de BBQ voor op indirect roken op 130°C. Plaats een druippan met wat water onder het rooster.
  2. Chuck Roll roken: Snijd de Chuck Roll in 4 stukken en bestrooi royaal met zeezout. Leg op het rooster en rook ca. 3 uur. Haal het vlees van de BBQ en zet apart.
  3. Stoofpan opzetten: Verhit een scheut olijfolie in de Dutch oven. Fruit de gesnipperde ui en knoflook en voeg de kaneelstokjes toe tot de aroma’s vrijkomen.
  4. Bier & vlees toevoegen: Schenk de donkere bieren in de pan en leg de gerookte Chuck Roll erbij.
  5. Bouillon & kruiden toevoegen: Voeg runderbouillon toe tot het vlees onderstaat (of minstens 80% onder). Voeg oregano, gedroogde chilipepers, zwarte peper en achiote toe. Tip: Los de achiote eerst op in wat warme bouillon en roer dan door de stoof.
  6. Stoven: Plaats de pan met deksel terug in de BBQ of in de oven op 140°C en stoof minstens 3 uur tot het vlees boterzacht is. Proef en breng indien nodig extra op smaak met zout.
  7. Afwerken: Verwijder de kaneelstokjes. Trek het vlees met twee vorken uit elkaar tot pulled beef en meng door de saus.
  8. Bananen-salsa maken: Doe bananen, limoensap, een scheut appelciderazijn, olijfolie, gefermenteerde chilisaus, peterselie, mayonaise, zout en peper in een kom. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg een beetje water toe als de saus te dik is.

Serveren

Serveer de pulled beef in taco’s, empanada’s, tamales, tosti’s, burgers of over rijst. Geef partjes citroen/limoen en de bananen-salsa erbij. Werk eventueel af met fijngesneden koriander en rode ui.

Tip

Voor extra body: schep na het stoven het vet van de bovenkant en laat de saus kort inkoken. De overgebleven stoofsaus is ook heerlijk als dipsaus voor taco’s of om rijst mee te besprenkelen.

Beef Boutique
Ervaar het zelf

Bezoek onze showroom


Achter Beef Boutique staat Tim Hemrika. Oprichter, vleesexpert en jurylid bij de World Steak Challenge. Zijn passie voor vakmanschap en smaak vormt de kern van alles wat we doen.

In onze showroom in Rotterdam deelt Tim graag zijn kennis en liefde voor topkwaliteit vlees. Kom langs, proef het verschil en laat je persoonlijk adviseren over de perfecte steak.

Maak een afspraak
Eetsmakelijk
Enjoy your meal
Guten Appetit
Bon appétit