Benodigdheden
- BBQ met mogelijkheid voor directe en indirecte hitte
- Bakplaat
- Gietijzeren plaat of pan
- Kernthermometer
Ingrediënten
Ribeyes
- 4 Ribeye steaks
- Zout
Geroosterde groenten
- Diverse groenten (bijv. paprika, courgette, wortel)
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie
- Takjes rozemarijn
Hasselback aardappelen
- Aardappelen
- Gerookte paprikapoeder
- Knoflookpoeder
- Uienpoeder
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie
- Parmezaanse kaas, geraspt
- Optioneel: je favoriete rub
Chimichurri
- 1 bosje peterselie
- 1 rode peper
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel tijm
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- 100 ml olijfolie
- 1 kleine rode ui
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
Ribeyes
- Verwarm de BBQ tot 110–120°C voor indirect grillen.
- Bestrooi de ribeye steaks royaal met zout.
- Gril de steaks indirect tot een kerntemperatuur van 45°C.
- Haal de steaks van de BBQ en laat ze kort rusten.
- Bouw de BBQ om voor direct grillen en verhit een gietijzeren plaat of pan tot 250°C.
- Bak de ribeyes kort tot een kerntemperatuur van 52–53°C.
- Laat ze rusten tot een eindtemperatuur van 55–56°C.
Geroosterde groenten
- Snijd de groenten in gelijke stukken.
- Meng met fijngehakte knoflook, zout, peper en olijfolie.
- Verspreid op een bakplaat en voeg takjes rozemarijn toe.
- Rooster in de oven of op de BBQ op 200–220°C gedurende 45–60 minuten, afhankelijk van de grootte van de stukken.
Hasselback aardappelen
- Snijd de aardappelen in, maar niet helemaal door (leg twee houten lepels aan weerszijden om doorsnijden te voorkomen).
- Besprenkel met olijfolie en bestrooi met gerookte paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, zout en peper.
- Gaar de aardappelen indirect op de BBQ op 200°C gedurende ca. 60 minuten tot ze gaar en krokant zijn.
- Bestrooi vlak voor serveren met geraspte Parmezaanse kaas.
Chimichurri
- Hak de peterselie, rode peper en knoflook fijn.
- Meng met de oregano en tijm in een kom.
- Voeg 2 eetlepels rode wijnazijn toe en roer goed door.
- Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe tot een samenhangende saus ontstaat.
- Snipper de rode ui fijn en roer door de saus.
- Breng op smaak met zout en peper.
Serveeradvies: Snijd de ribeyes haaks op de draad en serveer met de geroosterde groenten en hasselback aardappelen. Lepel de chimichurri royaal over het vlees voor een frisse, kruidige kick.


