Ga naar inhoud
BLACK FRIDAY
Ribeye

Ribeye met geroosterde groenten, hasselback aardappelen en chimichurri

Ribeye met geroosterde groenten, hasselback aardappelen en chimichurri - Beef Boutique
Bereiding 1.5 uur
Personen 4 personen
Moeilijkheid Gemiddeld

Benodigdheden

  • BBQ met mogelijkheid voor directe en indirecte hitte
  • Bakplaat
  • Gietijzeren plaat of pan
  • Kernthermometer

Ingrediënten

Ribeyes

  • 4 Ribeye steaks
  • Zout

Geroosterde groenten

  • Diverse groenten (bijv. paprika, courgette, wortel)
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie
  • Takjes rozemarijn

Hasselback aardappelen

  • Aardappelen
  • Gerookte paprikapoeder
  • Knoflookpoeder
  • Uienpoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie
  • Parmezaanse kaas, geraspt
  • Optioneel: je favoriete rub

Chimichurri

  • 1 bosje peterselie
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel tijm
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 100 ml olijfolie
  • 1 kleine rode ui
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Ribeyes

  1. Verwarm de BBQ tot 110–120°C voor indirect grillen.
  2. Bestrooi de ribeye steaks royaal met zout.
  3. Gril de steaks indirect tot een kerntemperatuur van 45°C.
  4. Haal de steaks van de BBQ en laat ze kort rusten.
  5. Bouw de BBQ om voor direct grillen en verhit een gietijzeren plaat of pan tot 250°C.
  6. Bak de ribeyes kort tot een kerntemperatuur van 52–53°C.
  7. Laat ze rusten tot een eindtemperatuur van 55–56°C.

Geroosterde groenten

  1. Snijd de groenten in gelijke stukken.
  2. Meng met fijngehakte knoflook, zout, peper en olijfolie.
  3. Verspreid op een bakplaat en voeg takjes rozemarijn toe.
  4. Rooster in de oven of op de BBQ op 200–220°C gedurende 45–60 minuten, afhankelijk van de grootte van de stukken.

Hasselback aardappelen

  1. Snijd de aardappelen in, maar niet helemaal door (leg twee houten lepels aan weerszijden om doorsnijden te voorkomen).
  2. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met gerookte paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, zout en peper.
  3. Gaar de aardappelen indirect op de BBQ op 200°C gedurende ca. 60 minuten tot ze gaar en krokant zijn.
  4. Bestrooi vlak voor serveren met geraspte Parmezaanse kaas.

Chimichurri

  1. Hak de peterselie, rode peper en knoflook fijn.
  2. Meng met de oregano en tijm in een kom.
  3. Voeg 2 eetlepels rode wijnazijn toe en roer goed door.
  4. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe tot een samenhangende saus ontstaat.
  5. Snipper de rode ui fijn en roer door de saus.
  6. Breng op smaak met zout en peper.

Serveeradvies: Snijd de ribeyes haaks op de draad en serveer met de geroosterde groenten en hasselback aardappelen. Lepel de chimichurri royaal over het vlees voor een frisse, kruidige kick.

Beef Boutique
Ervaar het zelf

Bezoek onze showroom


Achter Beef Boutique staat Tim Hemrika. Oprichter, vleesexpert en jurylid bij de World Steak Challenge. Zijn passie voor vakmanschap en smaak vormt de kern van alles wat we doen.

In onze showroom in Rotterdam deelt Tim graag zijn kennis en liefde voor topkwaliteit vlees. Kom langs, proef het verschil en laat je persoonlijk adviseren over de perfecte steak.

Maak een afspraak
Eetsmakelijk
Enjoy your meal
Guten Appetit
Bon appétit