Benodigdheden
- Hete BBQ voor direct grillen (ca. 225°C)
- Vleesthermometer
- Kom en lepel/kwast voor moppen
- Snijplank & scherp mes
Ingrediënten
Ribeye
- Ribeye
- Zeezout
- Zwarte peper
Koreaanse mop saus
- 5 el kimchi-sap
- 1 el gochujang chilipasta
- 1 el sojasaus
- 1 el honing
- 1 el donkere miso
- 2 el sesamolie
Voor het serveren
- Shisoblaadjes
- Kimchi (optioneel)
Bereidingswijze
- Ribeye voorbereiden: Bestrooi de ribeye royaal met zeezout en laat ca. 30 minuten op kamertemperatuur komen. Dep/veeg vrijkomend vocht weg. Kruid licht met zwarte peper.
- Mop saus maken: Meng alle ingrediënten in een kom tot een gladde saus. Laat bij voorkeur minstens 1 uur staan zodat de smaken kunnen trouwen.
- Ribeye grillen & moppen: Grill de ribeye op een hete BBQ van ±225°C tot een mooie korst ontstaat. Draai om en bestrijk de gegrilde zijde met mop saus. Bij 48°C kern, draai opnieuw en bestrijk de andere kant. Blijf de steak draaien en moppen tot een kern van 52°C (medium-rare).
- Rusten & saus afmaken: Haal de ribeye van de BBQ en laat rusten. Vang sappen op en roer die door de mop saus voor extra diepte.
Serveren
Snijd de ribeye in dunne plakken. Leg een plak in een shisoblad, dip in de mop saus en eet in één hap. Voeg naar wens wat kimchi toe voor extra pit.
Tip
Geen kimchi-sap? Gebruik 4 el kimchi-sap + 1 el rijstazijn of verdunde kimchipekel. Voor meer korst: dep de steak vlak voor het grillen nogmaals goed droog.


