Benodigdheden
- BBQ met directe & indirecte zone
- Aluminiumfolie
- Gasbrander
- Halve plancha of gietijzeren plaat
- Snijplank en scherp mes
- Lepel en kom (voor chimichurri)
- Plasticfolie
Ingrediënten
Tri Tip
- 1 Tri Tip steak
- Jouw favoriete BBQ-rub
Chimichurri
- 50 g verse peterselie, fijngehakt
- 1,5 g gedroogde oregano
- 2 g gedroogde tijm
- 50 g rode ui, fijn gesnipperd
- 6 g rode peper, fijngehakt
- 10 g knoflook, fijngehakt
- 30 ml rodewijnazijn
- 200 ml olijfolie
- Zout & peper naar smaak
Geroosterde Paprika
- 2 rode puntpaprika’s
Desembrood
- 2 grote desem stokbroden
- Kruidenboter
- Geraspte mozzarella
Afwerking
- Rucola
- Chimichurri
- Geroosterde paprika
- Gegrilde Tri Tip
Bereidingswijze
- Tri Tip voorbereiden: Wrijf de Tri Tip royaal in met je favoriete BBQ-rub en laat enkele uren intrekken in de koelkast. Haal het vlees tijdig uit de koeling om op kamertemperatuur te komen.
- Tri Tip garen: Verwarm de BBQ tot 110–120°C voor indirect grillen. Gaar de Tri Tip tot een kerntemperatuur van 48°C. Haal van de BBQ en laat rusten onder aluminiumfolie.
- Chimichurri maken: Hak alle ingrediënten fijn en meng in een kom. Voeg de rodewijnazijn toe, daarna geleidelijk de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Zet in de koelkast om de smaken te laten ontwikkelen.
- Paprika’s roosteren: Leg de puntpaprika’s direct op de hete kolen en draai regelmatig tot ze rondom zwartgeblakerd zijn. Laat 10 minuten rusten onder plasticfolie. Verwijder daarna vel, steel en zaadjes, en snijd in reepjes.
- Brood grillen: Verhoog de BBQ-temperatuur tot 230°C. Leg een plancha of gietijzeren plaat op het rooster. Snijd de stokbroden over de lengte door, bestrijk de snijkanten met kruidenboter en bak goudbruin. Bestrooi met mozzarella en smelt met een gasbrander. Geen plancha? Bak de broodjes in de oven op 200°C tot krokant.
- Tri Tip afgrillen: Gril de Tri Tip kort op directe hitte tot de gewenste gaarheid. Laat even rusten. Snijd het vlees eerst met de draad mee doormidden, daarna haaks op de draad in dunne plakjes.
- Sandwich opbouwen: Beleg het brood met rucola, daarop de plakjes Tri Tip, geroosterde paprika en een royale lepel chimichurri. Dek af met de bovenste helft van het brood en serveer direct.
Serveren
Serveer de sandwich in royale stukken, eventueel met extra chimichurri aan de zijkant om in te dippen. Perfect met een glas rode wijn of een frisse IPA.
Tip
Wil je een rokerige twist? Voeg bij het grillen van de Tri Tip een paar stukjes eikenhout toe voor een subtiele rooktoets. Serveer de sandwich op een houten plank voor een stoere presentatie.


