Carnimex A5 Wagyu Picanha

Met trots presenteren wij de Carnimex Japans Wagyu Picanha. De ‘Japanese Black’ runderen worden met zorg grootgebracht volgens eeuwenoude methoden en genieten van een 840 dagen graandieet. Dit resulteert in een werkelijk verbluffende marmering.
  • Gratis bezorgd vanaf 75,- Gratis bezorgd vanaf 75,-
  • Top restaurantkwaliteit Top restaurantkwaliteit
  • ⁠Geselecteerd door topchefs ⁠Geselecteerd door topchefs
  • Vandaag besteld = volgende werkdag bezorgd Vandaag besteld = volgende werkdag bezorgd

Informatie

  • Kilo prijs 150
    Merk Carnimex A5 Japans Wagyu
    Steaks Heel
    Voeding 840 dagen graangevoerd
    Rassen Japanese Wagyu
    Rijping Wet aged
  • Bereiding

    Bereiding

    30 min

    Rare

    Rare

    48-53°C

    Medium-rare

    Medium-rare

    54-60°C

    Medium

    Medium

    60-65°C

    Voor de BBQ-bereiding raden we een reverse sear-methode aan. Volg deze eenvoudige stappen voor een perfect bereide Picanha van de BBQ.

    • Voorbereiding: Haal de Picanha 1 uur voor het bereiden uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen en bestrooi aan alle kanten met zout.
    • Reverse Sear: Verwarm de BBQ voor op indirecte hitte tot een temperatuur van 120°C. Plaats de Picanha op de BBQ en sluit de deksel. Ga voor een kerntemperatuur van 50°C.
    • Directe Hitte: Haal de Picanha van de BBQ en verhoog de temperatuur van de BBQ naar 225°C. Leg het vlees direct op de grill en grill kort aan beide kanten (2 minuten per kant) tot een kerntemperatuur van 54°C is bereikt.
    • Rusten voor het Aansnijden: Laat de Picanha enkele minuten rusten voordat je deze aansnijdt.

    *Voor de voor jouw perfect gaarhied raden wij aan een vleesthermometer te gebruiken om de kerntemperatuur te meten. De gewenste kerntemperatuur hangt namelijk af van de gewenste gaarheid van het vlees.

    Bereiding

    Bereiding

    25 minuten

    Rare

    Rare

    48-53°C

    Medium-rare

    Medium-rare

    54-60°C

    Medium

    Medium

    60-65°C

    Bereid de Picanha tot in perfectie in de oven met deze eenvoudige stappen.

    • Voorbereiding: Haal de Picanha 1 uur voor het bereiden uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen en verwarm de oven voor op 150°C.
    • Ovenbereiding: Plaats de Picanha op een ovenplaat. Zet de ovenplaat in de voorverwarmde oven en laat de Picanha braden tot 2 graden voor de gewenste kerntemperatuur. Haal de steak vervolgens uit de oven.
    • Dicht Searen in de Pan: Verhit een goeie scheut braadboter of olie op een grillplaat op hoog vuur. Sear de Picanha kort aan beide kanten (2 minuten per kant) tot de gewenste kerntemperatuur is bereikt en de steak een mooie bruine kleur heeft.
    • Rusten voor het Aansnijden: Laat de Picanha enkele minuten rusten voordat je deze aansnijdt.

    *Voor de voor jouw perfect gaarhied raden wij aan een vleesthermometer te gebruiken om de kerntemperatuur te meten. De gewenste kerntemperatuur hangt namelijk af van de gewenste gaarheid van het vlees.

  • U plaatst een review over: Carnimex A5 Wagyu Picanha
    Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of maak een account aan

Carnimex A5 Wagyu Picanha

De Picanha wordt gesneden uit de achterkant van de rug in verlengde van de lende, boven de staart. Vandaar de Nederlandse benaming staartstuk. Dit deel van het rund is weinig in beweging, waardoor het vlees erg mals is. De Picanha heeft de vorm van een driehoek, en heeft altijd een vetkap, die zorgt voor veel extra smaak.

Carnimex A5 Wagyu Picanha