Carnimex A5 Wagyu Entrecote (geportioneerd)
De Carnimex A5 Wagyu Entrecote is ook heel verkrijgbaar.
- Gratis bezorgd vanaf 75,-
- Top restaurantkwaliteit
- Geselecteerd door topchefs
- Vandaag besteld = volgende werkdag bezorgd
Informatie
-
Kilo prijs 249 Merk Carnimex A5 Japans Wagyu Steaks Geportioneerd Voeding 840 dagen graangevoerd Rassen Japanese Wagyu Rijping Wet aged -
-
Bereiding
30 min
Rare
48-53°C
Medium-rare
54-60°C
Medium
60-65°C
Voor de BBQ-bereiding raden we een reverse sear-methode aan. Volg deze eenvoudige stappen voor een perfect bereide Entrecote van de BBQ.
- Voorbereiding: Haal de Entrecote 1 uur voor het bereiden uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen en bestrooi aan alle kanten met zout.
- Reverse Sear: Verwarm de BBQ voor op indirecte hitte tot een temperatuur van 120°C. Plaats de Entrecote op de BBQ en sluit de deksel. Ga voor een kerntemperatuur van 46°C.
- Directe Hitte: Haal de Entrecote van de BBQ en verhoog de temperatuur van de BBQ naar 225°C. Leg het vlees direct op de grill en grill kort aan beide kanten (2 minuten per kant) tot een kerntemperatuur van 52°C is bereikt.
- Rusten voor het Aansnijden: Laat de Entrecote enkele minuten rusten voordat je deze aansnijdt.
*Voor de voor jouw perfect gaarhied raden wij aan een vleesthermometer te gebruiken om de kerntemperatuur te meten. De gewenste kerntemperatuur hangt namelijk af van de gewenste gaarheid van het vlees.
Bereiding
15 minuten
Rare
48-53°C
Medium-rare
54-60°C
Medium
60-65°C
Geniet van een perfect bereide Entrecote uit de pan met deze eenvoudige stappen.
- Voorbereiding: Haal de Entrecote 1 uur voor het bereiden uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen en bestrooi aan alle kanten met zout.
- Aanbraden in de Pan: Verhit braadboter in een pan op matig hoog vuur. Voeg de Entrecote toe aan de pan en braad deze rondom bruin in enkele minuten.
- Langzaam Braden: Zet het vuur laag en laat de Entrecote rustig braden tot de gewenste kerntemperatuur is bereikt. Draai het vlees af en toe om voor een gelijkmatige garing.
- Rusten voor het Aansnijden: Laat de Entrecote enkele minuten rusten voordat je deze aansnijdt.
*Voor de voor jouw perfect gaarhied raden wij aan een vleesthermometer te gebruiken om de kerntemperatuur te meten. De gewenste kerntemperatuur hangt namelijk af van de gewenste gaarheid van het vlees.
Bereiding
20 minuten
Rare
48-53°C
Medium-rare
54-60°C
Medium
60-65°C
Bereid de Entrecote tot in perfectie in de oven met deze eenvoudige stappen.
- Voorbereiding: Haal de Entrecote 1 uur voor het bereiden uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen en verwarm de oven voor op 150°C.
- Aanbraden in de pan: Verhit een goeie scheut braadboter in een koekenpan op matig hoog vuur. Bestrooi de Entrecote aan alle kanten met zout. Braad het vlees enkele minuten rondom aan, totdat het een mooie bruine kleur heeft.
- Ovenbereiding: Plaats de aangebraden Entrecote in een ovenschaal en voeg wat jus toe. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat de Entrecote braden tot de gewenste kerntemperatuur is bereikt.
- Rusten voor het aansnijden: Laat de Entrecote enkele minuten rusten voordat je deze aansnijdt.
*Voor de voor jouw perfect gaarhied raden wij aan een vleesthermometer te gebruiken om de kerntemperatuur te meten. De gewenste kerntemperatuur hangt namelijk af van de gewenste gaarheid van het vlees.
-
U plaatst een review over: Carnimex A5 Wagyu Entrecote (geportioneerd)Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of maak een account aan
Carnimex A5 Wagyu Entrecote (geportioneerd)
De ossenhaas wordt gesneden uit de lende van het rund. Het is een lang smal stuk vlees dat zich bevind langs de ruggengraat. De reden dat dit vlees zo mals is, is omdat het afkomstig is van een spier die geen arbeid verricht.
Dit zorgt ervoor dat het vlees weinig vet en bindweefsel heeft, waardoor de smaak vrij neutraal is. Een hele ossenhaas bestaat uit een drie delen:
- De kophaas.
- Het middenstuk, chateaubriand, hier worden ook de tournedos uit gesneden.
- De punt, wordt veelal gebruikt als ossenhaaspuntjes.