Ga naar inhoud
BLACK FRIDAY
Diamanthaas

Gegrilde Diamanthaas met gekarameliseerde ui-chili pasta

Gegrilde Diamanthaas met gekarameliseerde ui-chili pasta - Beef Boutique
Bereiding 1 uur
Personen 4 personen
Moeilijkheid Eenvoudig

Benodigdheden

  • BBQ met directe & indirecte zone
  • Gietijzeren rooster
  • Snijplank
  • Skillet

Ingrediënten

Diamanthaas

  • Diamanthazen
  • Zout & peper

Gekarameliseerde uien

  • 2 à 3 uien (±220 g), in halve ringen
  • 30 g roomboter
  • Scheut olijfolie

Pasta

  • 300 g spaghetti

Chili-courgettemix

  • 1 courgette (zonder zaadlijsten), in blokjes
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 5 g krokante chili-olie
  • 2 g gerookt paprikapoeder
  • Scheutje olijfolie

Saus

  • 150 ml kippenbouillon (+ extra om de saus eventueel te verdunnen)
  • 20 g geraspte Parmezaanse kaas
  • Gehakte peterselie
  • Zout & versgemalen peper

Bereidingswijze

  1. BBQ voorbereiden & steaks grillen: Steek de BBQ aan en richt in met een directe en indirecte zone. Laat het gietijzeren rooster goed heet worden. Bestrooi de diamanthazen met zout en peper. Grill kort op directe hitte tot een mooie korst ontstaat. Gaar daarna indirect tot 52–54°C kerntemperatuur (medium-rare). Laat daarna even rusten onder folie.
  2. Uien karamelliseren: Verwarm de skillet op de BBQ of het fornuis. Verhit olijfolie en voeg de roomboter toe. Bak de uien op middelhoog vuur langzaam tot ze diep goudbruin zijn. Haal uit de pan en zet apart.
  3. Pasta koken: Kook de spaghetti volgens de verpakking in gezouten water. Giet af en zet opzij.
  4. Courgette aanbakken: Verhit opnieuw een beetje olie in de pan. Voeg knoflook, chili-olie, paprikapoeder en courgetteblokjes toe. Bak tot de courgette zacht is en licht kleurt. Haal uit de pan en zet apart.
  5. Saus maken: Doe de kippenbouillon, kookroom (optioneel) en Parmezaanse kaas in de pan. Laat op laag vuur inkoken tot een romige saus. Breng op smaak met zout en peper. Haal van het vuur.
  6. Pasta afmaken: Verwarm de saus opnieuw. Voeg de gekarameliseerde ui, gehakte peterselie en chili-courgettemix toe. Laat even pruttelen. Voeg dan de spaghetti toe en meng alles goed door. Voeg eventueel wat extra bouillon toe als de saus te dik is. Schep de pasta op een serveerschaal en bestrooi met extra Parmezaanse kaas en peterselie.
  7. Serveren: Snijd de diamanthazen in mooie plakken en leg bovenop de pasta. Serveer direct.

Serveren

Serveer de pasta royaal op een schaal met de plakjes diamanthaas er bovenop. Werk af met wat extra chili-olie of versgeraspte Parmezaanse kaas voor extra diepte in smaak.

Tip

Wil je meer pit? Voeg een snufje chilivlokken toe aan de saus of gebruik een druppeltje sriracha voor extra kick. Deze pasta combineert ook heerlijk met een glas volle Chardonnay of een frisse IPA.

Beef Boutique
Ervaar het zelf

Bezoek onze showroom


Achter Beef Boutique staat Tim Hemrika. Oprichter, vleesexpert en jurylid bij de World Steak Challenge. Zijn passie voor vakmanschap en smaak vormt de kern van alles wat we doen.

In onze showroom in Rotterdam deelt Tim graag zijn kennis en liefde voor topkwaliteit vlees. Kom langs, proef het verschil en laat je persoonlijk adviseren over de perfecte steak.

Maak een afspraak
Eetsmakelijk
Enjoy your meal
Guten Appetit
Bon appétit