Benodigdheden
- BBQ met directe & indirecte zone
- Gietijzeren rooster
- Snijplank
- Skillet
Ingrediënten
Diamanthaas
- Diamanthazen
- Zout & peper
Gekarameliseerde uien
- 2 à 3 uien (±220 g), in halve ringen
- 30 g roomboter
- Scheut olijfolie
Pasta
- 300 g spaghetti
Chili-courgettemix
- 1 courgette (zonder zaadlijsten), in blokjes
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 5 g krokante chili-olie
- 2 g gerookt paprikapoeder
- Scheutje olijfolie
Saus
- 150 ml kippenbouillon (+ extra om de saus eventueel te verdunnen)
- 20 g geraspte Parmezaanse kaas
- Gehakte peterselie
- Zout & versgemalen peper
Bereidingswijze
- BBQ voorbereiden & steaks grillen: Steek de BBQ aan en richt in met een directe en indirecte zone. Laat het gietijzeren rooster goed heet worden. Bestrooi de diamanthazen met zout en peper. Grill kort op directe hitte tot een mooie korst ontstaat. Gaar daarna indirect tot 52–54°C kerntemperatuur (medium-rare). Laat daarna even rusten onder folie.
- Uien karamelliseren: Verwarm de skillet op de BBQ of het fornuis. Verhit olijfolie en voeg de roomboter toe. Bak de uien op middelhoog vuur langzaam tot ze diep goudbruin zijn. Haal uit de pan en zet apart.
- Pasta koken: Kook de spaghetti volgens de verpakking in gezouten water. Giet af en zet opzij.
- Courgette aanbakken: Verhit opnieuw een beetje olie in de pan. Voeg knoflook, chili-olie, paprikapoeder en courgetteblokjes toe. Bak tot de courgette zacht is en licht kleurt. Haal uit de pan en zet apart.
- Saus maken: Doe de kippenbouillon, kookroom (optioneel) en Parmezaanse kaas in de pan. Laat op laag vuur inkoken tot een romige saus. Breng op smaak met zout en peper. Haal van het vuur.
- Pasta afmaken: Verwarm de saus opnieuw. Voeg de gekarameliseerde ui, gehakte peterselie en chili-courgettemix toe. Laat even pruttelen. Voeg dan de spaghetti toe en meng alles goed door. Voeg eventueel wat extra bouillon toe als de saus te dik is. Schep de pasta op een serveerschaal en bestrooi met extra Parmezaanse kaas en peterselie.
- Serveren: Snijd de diamanthazen in mooie plakken en leg bovenop de pasta. Serveer direct.
Serveren
Serveer de pasta royaal op een schaal met de plakjes diamanthaas er bovenop. Werk af met wat extra chili-olie of versgeraspte Parmezaanse kaas voor extra diepte in smaak.
Tip
Wil je meer pit? Voeg een snufje chilivlokken toe aan de saus of gebruik een druppeltje sriracha voor extra kick. Deze pasta combineert ook heerlijk met een glas volle Chardonnay of een frisse IPA.


